Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'ya 3 Yeni Metro Hattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ-Çayyolu, Keçiören-Ulus ve Batıkent-Sincan arasında raylı sistem kurmak için yaklaşık 1.7 katrilyon liralık yatır

Hürriyet



b>Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ-Çayyolu, Keçiören-Ulus ve Batıkent-Sincan arasında raylı sistem kurmak için yaklaşık 1.7 katrilyon liralık yatırım yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üç yeni güzergahta raylı sistem kurmak için harekete geçti. Belediye bu amaçla 1.7 katrilyon liraya yakın yatırım yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AŞTİ-Çayyolu, Keçiören-Ulus ve Batıkent-Sincan (Törekent) arasında gerçekleştireceği raylı sistem yatırımları Hazine Müsteşarlığı'nca teşvik kapsamına alındı.

AŞTİ-Çayyolu arasında yapılacak raylı sistem 402.1 trilyon liraya malolacak. Toplam uzunluğu 9.3 kilometre olacak hatta 7 ara istasyon yer alacak. Bu hat işletmeye açıldığında 191 kişi çalıştırılacak. Hatta günde 188 bin yolcu taşınacak.

Keçiören-Ulus arasındaki 7.5 kilometrelik hatta ise 6 ara istasyon bulunacak. Günde 31 bin 382 yolcu taşınmasının planlandığı hat 558.3 trilyon liraya malolacak ve hatta 233 kişi çalıştırılacak.

Batıkent-Sincan (Törekent) arasındaki hat 719.3 trilyon liraya malolacak. Toplam uzunluğu 15 kilometreyi bulacak hatta 12 ara istasyon yer alacak ve günde 423 bin yolcu taşınabilecek. Bu hatta 443 kişi istihdam edilecek.

Hazine, üç hattaki raylı sistemlerde kullanılacak makine ve ekipmanların ithali için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 529 milyon dolarlık döviz kullanım izni verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaraya-3-yeni-metro-hatti_4856.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!