Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Akvaryum Projesinde Sona Yaklaşıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından olacak Antalya Akvaryum'un inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Antalya Akvaryum Projesinde Sona Yaklaşıldı

Foto: Antalya Büyükşehir Belediyesi (AA)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Kasım 2011 tarihinde Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda temeli atılan ve yap-işlet-devret modeliyle yapılacak akvaryumun inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını belirtti.

Bittiğinde Antalya'nın yeni cazibe merkezi olacak akvaryumun turizme de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Akaydın, projede yer alan Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryum tankı ile Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelinin yapımının tamamlandığı ifade etti.

Akvaryum tanklarına bu ay içinde denizden su alınacağı kaydeden Akaydın, döşenen boru sistemiyle tanklara denizin 300 metre açığından pompalarla 5 milyon litre su basılacağını anlattı.

Singapur'dan getirilecek deniz canlıları ve balıkların bu ayın sonunda akvaryuma konulacağını bildiren Akaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Akvaryumun sualtı dekorasyonunu dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti yapıyor. Heykeltıraşın Güney Afrika'da ürettiği dekorlar Antalya'ya getirerek akvaryuma monte edilmeye başlandı. Özellikle gerçek boyutlarda yapılan pervaneli uçak modeli, ziyaretçilerin ilgisini çekecektir.''

85 milyon liraya mal olacak

Yaklaşık 85 milyon liraya mal olacak Antalya Akvaryum, 12 bin metrekare kapalı alanda yapılıyor. On binlerce balık ve sualtı canlısı konulacak akvaryumun, dünyanın en berrak suyuna sahip ve en farklı balık çeşitliliğine sahip akvaryumları arasında yer alacak.

Akvaryum alanında dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı bulunacak. Alanda balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, kafeler, sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanlarının da yer alacak.

Akvaryum projesi kapsamında 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adaları'nı öykülendiren gölet ile göletin içinde vatoz köpek balıkları gibi deniz canlıları bulunacak. Akvaryumda bin 500 metrekarelik kapalı alanında da içerisinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek girilebilecek 'Soğuk Dünya' olacak. İsteyenleri burada kızağa binebilecek, kardan adam yapabilecek.

ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-akvaryum-projesinde-sona-yaklasildi-_92044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!