Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Antalya Limanına 6 Talip

Antalya Limanı, 60 Milyon Dolara, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş'ye İhale Edildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'nin Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş'deki yüzde 99.999 oranındaki payının satışı için düzenlenen ihaleyi, 60 milyon dolara Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş kazandı.

Dünya Gazetesi



b>Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'nin Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş'deki yüzde 99.999 oranındaki payının satışı için düzenlenen ihaleyi, 60 milyon dolara Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş kazandı. TMSF'nin 74 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere 60 milyon dolara Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş.ye ihale edildi.

TMSF Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş'deki yüzde 99.999 oranındaki iştirak payını satışa çıkardı. Muhammen bedeli 74 milyon dolar olan Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş'dike TMSF hisselerinin ihalesine katılmak üzere, İÇTAŞ Havalimanı Yatırım İşletmeleri ve Tic. A.Ş, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş, Yenigün İnşaat A.Ş, Akfen Holding A.Ş, Cengiz İnşaat San. Tic. A.Ş ve Özaltın İnşaat Tic. San. A.Ş. olmak üzere 6 firma teklif verdi.

İhalede 50 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş ile birlikte en yüksek teklifin yüzde 70'ine eşit ve daha yüksek teklif veren 4 firma, açık arttırmaya alındı. En yüksek teklif tutarıyla başlayan açık arttırmada, İÇTAŞ Hava Limanı Yatırım İşletmeleri A.Ş ile yarışan Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş, İÇTAŞ'ın 60 milyon doların üzerine çıkmaması üzerine ihaleyi kazandı. İhalede verilen en yükek teklif 74 milyon olan muhammen bedelin altında kalması nedeniyle Fon Kurulu'nun onaylamaması halinde ihaleye yarın pazarlık uusulüyle devam edilecek. Pazarlık usulüne açık arttırmaya katılmaya hak kazanan firmaların hepsi katılabilecek

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-limani-60-milyon-dolara-akdeniz-liman-isletmeciligi-a-sye-ihale-edildi_47260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!