Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya’da Astronomik Kira Fiyatları Protesto Edildi

Antalya'da bir araya gelen Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri fahiş kira fiyatlarını protesto etti. Kiracılar, gayrimenkul stokunun belirli ellerde toplandığını belirterek vatandaşın bu gayrimenkullerden yararlanamadığını dile getirdi.

yapi.com.tr
Antalya’da Astronomik Kira Fiyatları Protesto Edildi

Antalya'da kent merkezinde 20 bin liraya dayanan konut kiralarıprotesto etmek için bir araya gelen Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri fahiş kira fiyatlarına karşı basın açıklaması yaptı.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; pandemi ile başlayan, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle zirveye çıkan kira artışları Antalya'da yaşayan insanları evsiz bırakıyor. Kentte fahiş kiralar yüzünden memurlar tayin isterken, bazı vatandaşlar da başka kentlere göç etmek zorunda kaldı. Antalya'da astronomik kira artışları yüzünde barınma imkanının kalmadığına dikkat çeken Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri kent merkezinde kira fiyatlarını protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında konuşan Beşkonak Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, “Hakkımız olan barınma ihtiyacı serbest piyasa ekonomisinin eline bırakılamayacak kadar ciddi bir konudur. Antalya'nın memurları tayin istiyor. Antalya'da asgari ücret kazanan vatandaşlar şehir değiştirmek durumunda kalmaktadır. Antalya'nın emeklileri kırsala yerleşmek zorunda kalmaktadır. Kiracılar evlerinden dışarıya eşyaları ile atılıyor. Cumhurbaşkanı adayları ülkenin insanlarına sahip çıkmalı. İnsanlara sahip çıkmadığınız sürece insanlardan oy alamazsınız. Tahliye taahhütnamesini imzalayan kim olursa bizim oyumuz onadır.” dedi.

“Kiraların bu kadar yüksek olması, ekonomisi büyüyen bir ülke olmadığı anlamına gelir”
Artan kira fiyatları nedeninin ‘ekonomik buhran’ yanlış izlenen göç politikası, bir kesimin menfaatinin halkın menfaatinin üstünde tutulması olduğunu söyleyen kiracılardan Şerife Yavuz; “Fahiş kira artışları aslında ekonomik krizin ve buhranın olduğu dönemlerde çok yüksek olur. Güya biz ekonomisi büyüyen bir ülkeyiz deniliyor. Kiraların bu kadar yüksek olması, ekonomisi büyüyen bir ülke olmadığımızı, ekonomik buhranların olduğu anlamına gelir.” ifadesini kullandı.

“Gayrimenkuller yabancıların elinde”
Arz-talep dengesizliğinin altında yatan nedenlerin en başında gayrimenkul stoku geldiğine dikkat çeken Seda Kul ise şunları söyledi: “Gayrimenkul stoku belirli ellerde toplandı. Vatandaş bu gayrimenkullerden yararlanamıyor. Orta sınıf kalmadı. Fakir ve zengin var. Gayrimenkullerin hepsi zenginlerin ve özellikle yabancıların elinde. Gayrimenkullerin kimlerin elinde toplandığının kamuoyuna açıklanması lazım.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-astronomik-kira-fiyatlari-protesto-edildi_196349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!