Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya'da Eski Çöp Alanına Golf Sahaları Kurulacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepezüstü'ndeki Duacı Köyü yakınlarındaki eski çöp depolama alanını golf sahasına çevirecek.

Referans Gazetesi
1


b> Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepezüstü'ndeki Duacı Köyü yakınlarındaki eski çöp depolama alanını golf sahasına çevirecek. Şehir çöplüğü olarak bilinen 110 hektarlık alan bölgesel ve kentsel spor alanına dönüştürülürken yüzde 2 inşaat emsali öngörülen alanda konaklama olmadığı belirtildi.

Orman sınırı ile imar adaları arasındaki uyuşmazlığın düzenlenmesine ilişkin alanla ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği talebi, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirildi. Oybirliği ile karara bağlanan taleple ilgili açıklama yapan AKP Grup Sözcüsü İsmail Avşar, plan değişikliği ile eski şehir çöplüğünün bulunduğu alanın golf alanı olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Eski çöp depolama alanında 1999 yılında art arda yaşanan yangınlar bölgede yaşayan halka korkulu dakikalar yaşatmış, bölge rehabilite edilerek Kızıllı bölgesinde yeni katı atık depolama alanı yaratılmıştı. Üzeri toprakla kapatılan eski çöplük alanının bölgesel ve kentsel spor alanı olarak değiştirildiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Nazım Plan Büro Başkanı Aysun Öztürk, 110 hektarlık alana spor tesisi yapılacağını, inşaat emsalinin yüzde 2 olacağını belirtti. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de “Üç dört ay önce turizm alanı ilan edilen bölgede 7-8 tane golf alanı yapılabilecek yerimiz var. Yatırımcı gelirse, bu alanlara Belek'teki kadar tesis yapılabilir” dedi.


Corendon, 7 bin golfsever getirece
k

Bu arada Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Corendon olarak her yıl 3500-4 bin turisti golf oynamak için Türkiye'ye getirdiklerini belirterek golf sahalarının artmasıyla bu sayıyı 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Yıldıray Karaer, dün yaptığı açıklamada turistleri Türkiye'ye getirmek için alternatif turizm uygulamaları başlatacaklarını bildirdi. Türkiye'de golf sahalarının artmaya başladığına işaret eden Karaer, bu nedenle Türkiye'nin üst düzey gelire sahip golf seven turistlerin ilgisini çektiğini vurguladı. Hollanda, Belçika ve Almanya'dan golf oynamak için yılda 3500-4 bin turisti Türkiye'ye getirdiklerine işaret eden Karaer, bu sayıyı 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Futbol, briç ve tenis oynayan turist gruplarını da Türkiye'ye getirdiklerini anlatan Karaer, golf başta olmak üzere futbol, briç ve tenis için gelen turistlerin, deniz, kum ve güneş için gelenlerden daha fazla harcama yaptıklarını belirtti.

Corendon Grubu'nun hem şirket hem de ülke tanıtımı için bu yıl 4 milyon euro ayırdıklarını bildiren Karaer, tanıtıma son beş yılda 20 milyon euro harcadıklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-eski-cop-alanina-golf-sahalari-kurulacak_49145.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Benim Antalya Kızıllı köyünde 500 metrekare arsa içerisinde tapusuz evim var. Ne zaman imar gelecek çok merak ediyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!