Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antik Puzzle Tamamlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İzmir Arkeoloji Müzesi tarafından Agora'da yürütülen kazılara, kış mevsimine girilmesine rağmen ara veri

Hürriyet
Antik Puzzle Tamamlanıyor

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İzmir Arkeoloji Müzesi tarafından Agora'da yürütülen kazılara, kış mevsimine girilmesine rağmen ara verilmedi. 25 kişilik kazı ekibi bir yandan dünyanın bilinen en büyük agorasının kalıntılarını İzmir'in göbeğinde ortaya çıkarırken bir yandan da adeta ‘‘Milyonlarca parçalık puzzle’’ı andıran tarihi eserleri birleştirmeye çalışıyor.
Agora'da 2002 yılının beş ayında sürdürülen kazılarda milyonlarca parça tarihi eserin yanı sıra, çok sayıda heykel de günışığına çıkarıldı. Kazılar sırasında bulunan tarihi değeri son derece yüksek heykeller bilimadamlarının gözlerini kamaştırdı. Eros’’ heykeli ise ilgi odağı oldu. İlk oturan Eros heykelin de geçtiğimiz yıllarda yapılan kazı sırasında yine Agora'da bulunduğunu hatırlatan bilim adamları, ‘‘Bizim için büyük önem taşıyor’’ dedi. Kazı sırasında bulunan Roma dönemine ait Athena, Poseidon, Demeter ve kadın heykelleri de Arkeoloji Müzesi'ne kaldırıldı. İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Dr. Mehmet Taşlıalan, kazılardan elde edilen tarihi eserlerin, Helenistik Dönem ve Roma Dönemi'ne ışık tuttuğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-puzzle-tamamlaniyor_2947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!