Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arap Yatırımcı Sapanca'ya Akın Etti

Sapanca Arapların akınına uğruyor. Arap yatırımcılar, tek seferde 50-60 daire alıyor.

yapı.com.tr
Arap Yatırımcı Sapanca'ya Akın Etti

İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sapanca, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Bölgede emlak danışmanlığı yapan Hülya Altın, "Son 3-4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la, her geçen gün biraz daha Sapanca'nın yerlisi oluyor’’ dedi.

Hülya Altın, "Bölgede yaz aylarında Arap nüfus 5 bine kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar’da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, 650-700 bin dolarlık lüks villaların inşa edildiği villa köylere dönüştürülüyor’’ diye konuştu.

"Dağın yamacında lüks siteler kuruluyor"

Arapların mülk edindiği ve sıklıkla geldiği yerlerden birinin de Sapanca'nın Dibektaşı Mahallesi olduğunu belirten Hülya Altın, "600 nüfuslu mahallenin nüfusu yazın bin 500'e çıkıyor. Bin 200 metre rakımlı dağın 300'üncü metresinde inşa edilen villa ve siteler, Sapanca Gölü'ne bakıyor. Bölgede hali hazırda inşaatı süren 30 site var. Villaların fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye' de neredeyse her 5 metrede bir emlakçı var. Hepsinin camında, Arap müşterilerine yönelik devre mülk, villa, site ve arsa ilanları asılı... Bölgede arsa fiyatları Arapların gelmesiyle 4 kat artmış durumda’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arap-yatirimci-sapancaya-akin-etti-_141053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!