Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Araziyi Yanlışlıkla Çalık'a Vermişiz Pardon!"

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, Botaş Bursa Doğalgaz Şube Müdürlüğü’ne ait bir arazinin, bedelsiz olarak Çalık Grubu’na devredildiğine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlamasını istediği soru önergesi tartışma konusu oldu. Botaş Bursa Müessese Müdürlüğü yetkilileri, "Çalık’a devir sırasında yanlışlıkla verilen araziyi

Vatan Gazetesi
"Araziyi Yanlışlıkla Çalık'a Vermişiz Pardon!"

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, Botaş Bursa Doğalgaz Şube Müdürlüğü’ne ait bir arazinin, bedelsiz olarak Çalık Grubu’na devredildiğine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlamasını istediği soru önergesi tartışma konusu oldu. Botaş Bursa Müessese Müdürlüğü yetkilileri, "Çalık’a devir sırasında yanlışlıkla verilen araziyi mahkeme kararıyla geri aldık" dediler.

Yılmaz Ateş’in, "Botaş’a ait olan Bursa Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki arazinin ve üzerindeki yapıların Çalık’a devredildiği doğru mu?" sorusuyla başlayıp, "Söz konusu usulsüzlükle ilgili olarak açılan idari ve adli soruşturma var mıdır? Sonuçları nelerdir?"sorularıyla tamamlanan 6 maddeden oluşan önergesiyle gözler Botaş Bursa Müessese Müdürlüğü yetkililerine çevrildi.

Çalık Grubu’nun, 2004 yılında Botaş’tan Bursa şehir içi doğalgaz dağıtımının yüzde 90 hissesini satın aldığını hatırlatan yetkililer, "İhaleyi alan Çalık Grubu, Bursagaz adına şehir içi gaz dağıtımını üstlendi. Devir teslim sırasında Botaş’a ait Sönmez Filament Kavşağı’nın üzerinde bulunan 7- 8 dönüm arazi yanlışlıkla Çalık’a devredildi. Hata anlaşıldı. Mahkeme kararıyla düzeltildi" açıklaması yaptılar.

Çalık Grubu 2004 yılında yüzde 90’ını satın aldığı Botaş’ın Bursa Şehiriçi gaz dağılımındaki hisselerinin yüzde 80’ini daha sonra Alman EWE şirketine satmıştı. Satışta elde edilen gelir ise açıklanmamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/araziyi-yanlislikla-calika-vermisiz-pardon_65324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!