Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arçelik, FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’nde

Arçelik, Londra Borsası bünyesindeki küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell tarafından güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim performansı gösteren şirketlerin ölçümlendiği FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’ne 3. kez girdi.

yapi.com.tr
Arçelik, FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’nde

Arçelik, Londra Borsası'na bağlı önde gelen küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell'ın hayata geçirdiği FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde yer almaya hak kazandı.   

FTSE4Good, sorumlu yatırım yapmaya önem veren kurumların kaynak olarak aldıkları dünya çapında önemli endeks serilerinden biri olarak kabul görüyor. Finansal kurumların, yatırım kararları içerisine çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerini almalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen endeks, kurumların bu kriterlerde gösterdikleri performansı değerlendiriyor.

Uluslararası yatırımcıların karar süreçlerinde, şirketlerin 'sürdürülebilirlik' karnelerini titizlikle incelediğine dikkat çeken Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, "Dünyaya ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle, stratejimizin ve iş modelimizin odağına koyduğumuz 'sürdürülebilirlik' alanında önemli adımlar atıyoruz. BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alan 50 şirketten biri olarak FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne tekrar seçilmemizi çevresel, sosyal ve yönetsel alanlardaki güçlü uygulamalarımızın bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Yeşil teknolojiyi benimseyen, döngüsel ekonomi alanında çözümler üreten, kaynak verimliliğinde fark yaratan şirketler gelecekte dönüşümün liderleri olacak. Biz de "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonundan yola çıkarak; yeni fırsatları araştırmaya, dünyamız için daha fazla iş birliği, yatırım ve inovasyon gerçekleştirmeye, daha fazla hanede dönüşüm sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Arçelik, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda güncellediği 10'uncu Sürdürülebilirlik Raporu ile Amerikan İletişimciler Derneği (LACP- League of American Communications Professionals) tarafından Golden Awards-Altın Ödülü'ne layık görüldü. Arçelik ayrıca, iki yıl üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) Gelişmekte Olan Piyasalar Kategorisi’ne giren tek Türk sanayi şirketi oldu. Sürdürülebilirlik konusunda en prestijli platformlardan biri olan DJSI'da dünyanın en büyük firmalarının çalışmaları değerlendiriliyor.

Avrupa'nın en köklü ve saygın sürdürülebilirlik fonlarından 'ÖkoWorld ÖkoVision Classic'in küresel ölçekte yatırım yaptığı 350 şirket arasında, Sürdürülebilirlik Liderliği Ödülü'ne layık görülen en iyi 9 şirketten biri olan Arçelik, 2015'ten beri MSCI Sürdürülebilirlik Endeksi tarafından da en yüksek not olan AAA ile derecelendiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelik-ftse4good-gelismekte-olan-piyasalar-endeksinde-_170550.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!