Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arcelor: Mittal’i Kucaklar, Yeni Teklif Beklerim

Yönetim Kurulu hissedarlara birleşmeyi tavsiye edeceğini açıklamıştı ancak Arcelor, başka teklifleri de değerlendireceğini söyleyerek her an birleşmeden vazgeçebileceği sinyallerini veriyor.

Hürriyet Gazetesi



üm dünyanın yakından izlediği Arcelor-Mittal birleşmesinin ilk adımları geçen hafta sonu atıldı ancak Arcelor, bir yandan Mittal’i kucaklarken bir yandan gelebilecek karşı teklifleri değerlendireceğini açıkladı. Yönetim Kurulu hissedarlara birleşmeyi tavsiye edeceğini açıklamıştı ancak Arcelor, başka teklifleri de değerlendireceğini söyleyerek her an birleşmeden vazgeçebileceği sinyallerini veriyor.

Mittal’in hálá Arcelor hissedarlarının desteğine ihtiyacı olacağı belirtiliyor. Mittal’in Başkan ve CEO’su Lakshmi Mittal nedenlerle yapılan evliliğin, aşk evliliğine dönüşmesini istedikleri belirterek "Beş ay, sevdiğimiz gelini ikna etmeye uğraştık. Evliliği kabul etmesi için" dedi. Arcelor, Rus Severstal’den vazgeçerek, Mittal’in teklifine karşılık verdi. Severstal anlaşması, Arcelor hissedarlarının yüzde 50’den fazlasının veto etmemesi halinde sürdürlecek şekilde tasarlanmıştı. Mittal, hissedarların Severstal’e hayır diyeceğinden, üçlü bir evliliği kabul etmeyeceğinden emin olduğunu söyledi ancak Arcelor’dan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun bütün şirket için gelecek yeni bir teklifi değerlendireceği belirtildi.

Arcelor-Mittal evliliği borsaları yükseltti
Arcelor-Mittal birleşmesi dünya borsalarının yükselmesine de sebep oldu. Hong Kong borsası yüzde 0.23 değer kazanırken, Hang Seng endeksi 36.47 puan yükselerek 15 bin 841.28 puana çıktı. Çin Enterprises endeksi ise yüzde 1.67 yükselerek 6 bin 456.89’a çıktı. Pazartesi gününe göre işlem hacmi yüzde 30 artarak 1.7 milyar doları buldu. Avustralya’nın S&P/ASX200 endeksi de yüzde 1.1 yükseldi. Japonya’nın en büyük altın üreticisi Sumitomo Metal Mining’in hisseleri yüzde 2.1 oranında yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelor-mittali-kucaklar-yeni-teklif-beklerim_46706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!