Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ArcelorMittal Türkiye'de Önemli Oyuncu Olmak İstiyor

Lüksemburg menşe'ili dünya çelik devi ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi ve Çelik Çözümler ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Gonzalo Urquijo, Türkiye'nin inşaat alanında büyümek için çok iyi bir piyasa olduğunu belirterek, kendilerinin de bu gelişen inşaat sektöründe önemli bir oyuncu olmak istediklerini bildirdi.

Dünya Gazetesi



üksemburg menşe'ili dünya çelik devi ArcelorMittal'in, çelik sektöründe faaliyet gösteren Rozak A.Ş'nin yüzde 51 hissesini satın almasının ardından düzenlenen basın toplantısında, şirketin Türkiye odaklı gelecek planları konuşuldu. ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi ve Çelik Çözümler ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Gonzalo Urquijo, ArcelorMittal olarak sadece fiyat bağlamında değil, çözüm götürme, iyi hizmet ve ürün kalitesi sunma konusunda en iyi olmak istediklerini, bu çerçevede bin 200'den fazla kişinin Ar-Ge faaliyetlerinde çalıştığını anlattı.

Urquijo, "Türkiye inşaat alanında büyümek için çok iyi bir piyasa. ArcelorMittal olarak biz de bu gelişen inşaat sektöründe önemli bir oyuncu olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de daha fazla satın alma düşünüp düşünmedikleri konusunda ise Urquijo, 15 yıldır bulundukları Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu, mevcut faaliyetlerini daha da genişletmeyi istediklerini ifade ederek, kısa süre önce 500 milyon dolardan fazla yatırımla 4,5 milyon tonluk üretime sahip bir haddehane yapılacağını duyurduklarını hatırlattı. Urquijo, "Buna ilaveten fırsatlar da var ve bu fırsatları da gözden geçireceğiz" dedi.

Rozak'la ortaklığın hedeflerine ilişkin olarak Urquijo, satışları artırma konusunda bazı hedefler bulunduğunu ancak, tonlardan değil müşteriye verilen hizmetten, kaliteli üründen bahsetmek gerektiğini ifade ederek, "Rozak Grubu ile biz ArcelorMittal'in ürünlerinin tam yelpazesini sunabileceğiz. Dolayısıyla bu sadece tonaj artması değil. Herkes tonunu artırabilir. Piyasaya değişik fiyat sunulursa bu artış sağlanabilir. Ama biz iyi ve verimli bir şekilde artış sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Urquijo, ArcelorMittal olarak rekabete inandıklarını, hizmet, kalite, Ar-Ge aracılığıyla ve katma değer yaratarak rakiplerinden daha iyi olmak istediklerini belirterek, hedefinin çelik diye düşünen insanın aklına ArcelorMittal'i getirmek olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelormittal-turkiyede-onemli-oyuncu-olmak-istiyor_57710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!