Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arıtmada Dev Adım

İstanbul'da lisanslı arıtma tesisi bulunmaması nedeniyle Avrupa Yakası'nda 120 ila 160 hektarlık bir alan üzerine atık bertaraf tesisi yapılması için start verildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bulduğu alanlar 2B, orman arazisi ve konut alanı çıkınca alternatif alan arayışına başlandı.

Sabah Gazetesi
Arıtmada Dev Adım

stanbul'da lisanslı arıtma tesisi bulunmaması nedeniyle Avrupa Yakası'nda 120 ila 160 hektarlık bir alan üzerine atık bertaraf tesisi yapılması için start verildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bulduğu alanlar 2B, orman arazisi ve konut alanı çıkınca alternatif alan arayışına başlandı.

Nüfus ve sanayi ile birlikte evsel ve endüstriyel atıkların da aynı boyutta büyüdüğü İstanbul'da atık sorununa bir çözüm arayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi arıtma tesisi kurmak için ilk adımı attı. İstanbul'da lisanslı bir arıtma tesisinin bulunmaması nedeniyle Avrupa yakasında 120 ile 160 hektarlık bir alan üzerine entegre atık bertaraf tesisi kurmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi bu büyüklükteki alanları incelemeye aldı. Ancak belirlenen alanların 2B, konut alanı ve orman arazisi olduğu ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Büyükşehir Belediyesi proje için alternatif olarak sunulan alanları değerlendirmeye aldı.

Komisyon kuruldu
Alternatif sahaların değerlendirilmesi amacıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İBB Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir de komisyon kuruldu. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmesi durumunda alternatif olarak gösterilen alanların değerlendirilmesinin uygun olacağı ifade edildi. Kısa zaman içerisinde tesis için belirlenen alternatif alanlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da görüşme yapacağı belirtildi.

İSKİ dünya üçüncüsü
İSKİ dünya metropollerinin su yönetimleri arasında 3. sırada. İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, kendisinin ve ekip arkadaşlarının ülkelerin büyük metropollerinde yaptıkları ortak çalışmada, müşteri sayısı, su kalitesi ve su hattı uzunluğu bakımından İstanbul'un Tokyo ve Paris'in ardından 3. sırada yeraldığını söyledi. Yaptıkları çalışmaları kitap olarak da bastıran ve dünyadaki belli başlı metropollerin su hatlarının anlatıldığı geniş çalışmanın kentlerin yöneticilerine gönderildiğini belirten Çodur, "Hedefimiz Tokyo gibi tekniği olan bir sistem kurmak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aritmada-dev-adim_48578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!