Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arkas'tan Çağrı

İhale sürecindeki İzmir Limanı’nın en büyük müşterisi Arkas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, limanı terk etmeyeceklerini belirterek, “İzmir Limanı’nda sıkıntı var, çünkü çok bekleniyor ve bekleme parası çok tutuyor. Bu nedenle de Aliağa’ya gidiyorlar ama ben İzmir Limanı’nı terketmem" dedi. Arkas, iptal edilen liman ihalesi ile ilgili

Gazete Vatan
Arkas'tan Çağrı

STRONG>İzmir Limanı’nı versinler hem yaparım hem tanıtırım

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir Limanı’nı terk etmeyeceğini belirterek, liman için kurtuluşun kamu-özel sektör ortaklığında olduğunu söyledi.

İhale sürecindeki İzmir Limanı’nın en büyük müşterisi Arkas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, limanı terk etmeyeceklerini belirterek, “İzmir Limanı’nda sıkıntı var, çünkü çok bekleniyor ve bekleme parası çok tutuyor. Bu nedenle de Aliağa’ya gidiyorlar ama ben İzmir Limanı’nı terketmem" dedi. Arkas, iptal edilen liman ihalesi ile ilgili olarak, "Bana görev verilsin, ben İzmir Limanı’nı hem yaparım hem de tanıtırım. Müşteri problemi olmaz" şeklinde konuştu.

Nasıl yük gidecekti?

Arkas şöyle devam etti: ”İzmir’e çok güzel bir liman yatırımı yapmak, zemini taramak lazım. Bakan yatırım yapacağını söyledi. 500 milyar dolar ihracat hedefi konuluyor. Hangi limanla yapılacak? Nakliye işin temel taşı. Bizim limanımız Marport’u kimse söylediği için yapmadık, müşteri dışında da kimse teşekkür etmedi. Ama 1 milyon 700 TEU kapasitesi var. Biz yapmasaydık İstanbul’dan yük nasıl gidecekti?”

Liman planlaması yapılması, kamu ve özel sektörün biraraya geldiği bir model oluşturulması gerektiğini vurgulayan Arkas, bu noktada Ankara’ya giderek ne yapabileceğini soracağını söyledi. Arkas, “İzmir Limanı’na iptal edilen ihaledeki 1 milyar 275 milyon dolarlık rakamı artık kimse vermez. Çözümüm şu: 49 yıllığına vermiştiniz. 30 yıla düşürün. Bölün 1.3 milyar doları 49 yıla. 26 milyon dolar yıllık. Çarpın 30’la 780 milyon dolar. Bu fiyattan 49 değil 30 yıl için verin. Bunu da kamu-özel birlikte yapsın. Benim projem şu: Sanayi odası; ’Yüzde 25 ile ben girerim’ dedi, belediye de... Gerisi de işadamları... Ben yüzde 4-5 ortak olayım. Dönüşte, Binali Yıldırım’a ne ve nasıl yapmak istediklerini bir sormak istiyorum. Biz yapabiliriz. Gerekirse ben uyayım size diyeceğim. ’Cek-cak’a da kalmasın. Yoksa uzun yıllar kalıyor. Biz Marport’u yaparken yabancı bankalar ipotek yapacağımız araziye değil, gemilerimizi nasıl işlettiğimize baktılar” diye konuştu.

Adım Lucien dedim, ‘Hüseyin’ kaldı

Lucian Arkas: “Lise 2’deyim. Edebiyat öğretmeni adımı okuyamadı. ’Nedir adın?’ dedi. ’Lucien’ dedim. ’Hah tamam Hüseyin’ diye düzeltti!.. Ondan sonra okulda adım Hüseyin kaldı. Ama ben normal bir adam olmadığım için bir de ’binormal’ lakabı takıldı. Sonra adım ’Bi normal Hüseyin’e döndü.

Sanat koleksiyonunun değeri 50 milyon $, en değerlisi Renoir

Sanat koleksiyonu bilinen Arkas, “Türkiye’nin özel en geniş koleksiyonlarından biri bende” dedi. Portföyünde 800 kadar resim olduğunu anlatan Arkas, toplam değeri sorulduğunda “Bilmem 40-50 milyon doları geçer herhalde” yanıtını verdi. En kıymetlisi hangisi sorusuna ise Arkas New York’ta bir müzayedede çok büyük bir şans eseri uygun fiyatla Renoir aldığını anlattı. Arkas, hevesi birkaç kez kırılsa da müze açma isteğinin devam ettiğini sözlerine ekledi..”

‘İşler açılıyor, fırsat var’ dedi en büyük konteyner gemisini aldı

Gemi yatırımlarına devam eden Arkas, Hegemann Yard Group’un Volkswerft Stralsund Tersanesi’nde inşa edilen 2 bin 500 TEU kapasiteli iki konteyner gemisini daha filosuna kattı. Arkas, Almanya’da teslim aldığı en yeni gemisi olan Vivien A ile birlikte filosundaki Türk Bayraklı gemi sayısını 31’e çıkardı. Türkiye’nin en büyük konteyner gemisi olma özelliğini de taşıyan ve 23 milyon euroya malolan bu gemiye de Vivien A adı verildi. Arkas, “Krizle dış ticarette yaşanan daralma, yerini canlanmaya bırakıyor. Bu, konteyner gemi taşımacılığına da olumlu yansıyacağı için bu gemileri aldık. İyi fiyat ve iyi kredi imkanı bulduk” dedi.

 

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/arkastan-cagri-_79343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!