Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arkeolog ve Tarih Araştırmacılarını Sevindirecek Haber

Yaşar Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Türkiye'de arkeoloji eğitimini desteklemek ve bu konuda yapılan çalışmaları genişletmek amacıyla Arkeoloji ve Tarih Araştırmaları Vakfı'nı (ATAV) kuracaklarını söyledi.

yapi.com.tr / AA
Arkeolog ve Tarih Araştırmacılarını Sevindirecek Haber

STRONG>Yaşar Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Türkiye'de arkeoloji eğitimini desteklemek ve bu konuda yapılan çalışmaları genişletmek amacıyla Arkeoloji ve Tarih Araştırmaları Vakfı'nı (ATAV) kuracaklarını söyledi.

Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük arkeolojik zenginliğe sahip Türkiye'de arkeoloji eğitiminin desteklenmesi gereken alanlar arasında yer aldığını, bu konuda çaba göstermek üzere bir dizi girişimde bulunduğunu ifade etti.

Bir süredir üzerinde çalıştığı proje kapsamında, arkeoloji ve tarih konusunda çalışma yapanların bursla desteklenmesinin planlandığını dile getiren Yaşar, şöyle konuştu:

''Arkeolojinin Türkiye'de daha fazla tercih edilen bir bilim ve meslek dalı olmasını hedefliyoruz. Arkeoloji mecburi değil, gönüllü yapılan bir meslek dalı olsun istiyoruz. Arkeoloji ve Tarih Araştırmaları Vakfı'nın ocak ya da şubat ayında kurulmasını planlıyoruz. Vakıf, eğitimin yanında kazı projelerinin desteklenmesi ve daha uzun vadede müzelerin açılması gibi konularda da faaliyet gösterecek. Türkiye'de çok az örneği olan bir proje üzerinde çalışıyoruz. Vakfın kuruluşu sonrası projeler hakkında daha ayrıntılı açıklama yapabileceğiz'' dedi.

Projeler için yurtdışından kaynak arayacaklar

Yaşar, projelerin vakıf kaynaklarının yanında yurtdışı fonlar tarafından da desteklenmesi için de bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti.

Türkiye'de şahıslar tarafından genelde eğitim ve sağlık gibi genel konularda vakıfların kurulduğunu kaydeden Yaşar, vakıf bünyesinde oluşturulacak bilim kurulunun seçtiği konularda, tüm ülke çapındaki projelerin destekleneceğini kaydetti.

Bir süre önce İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Teos Antik Kenti arkeolojik kazılarına 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Yaşar, ''Teos da bu projenin bir parçasıydı. Verdiğimiz destekle umuyorum ki Teos'da önemli mesafeler alınacak. Teos'un daha fazla ziyaret edilen bir antik kent olması için çalışma yapıyoruz. Ayrıca Teos için yeni sponsorlarla da görüşüyoruz'' dedi.

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/arkeolog-ve-tarih-arastirmacilarini-sevindirecek-haber_84273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!