Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arkeoloji Müzesi'nin Kapısı 15 Yıldır Kilitli

Manisa'da Müzeler Günü'nde Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, fiziki şartların olumsuzluğu nedeniyle 15 yıldır kapalı olan Arkeoloji Bölümü'nü gezemeyince açık olan Etnografya Bölümü'nde tarihi eserlerin bir kısmını inceledi.

yapi.com.tr
Arkeoloji Müzesi'nin Kapısı 15 Yıldır Kilitli

DHA'nın haberine göre, Müzeler Günü'nde Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne çeşitli okullardan gelen yaklaşık 200 öğrenci, müzenin açık olan Etnografya Bölümü'nü gezdi. Birçok öğrenci Hellenistik dönemlere ait olan önemli tarihi yapıların bulunduğu Arkeoloji Bölümü'nü kapısının kilitli olması nedeniyle gezemedi. Müzenin avlusunda sergilenen lahitler, heykeller ile Etnografya Bölümü'ndeki bazı tarihi eserleri inceleyen öğrenciler, Müze Müdürü Harun Güllü'den bilgi aldı.

Manisa Müze Müdürü Harun Güllü, müzenin Arkeoloji Bölümü'nün 2002 yılından beri fiziki şartların olumsuzluğu sebebiyle ziyaretçiye kapalı olduğunu ve bu nedenle müzedeki bazı eserlerin sergilenemediğini ifade etti. Müze Müdürü Güllü şöyle dedi:

"1937 yılında hizmete açılan tarihi Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin Arkeoloji bölümü 2002 yılından bu zamana kadar kapalı olarak dururken, müzede bulunan 35 bin 211 eserden yaklaşık 2 bin adedi sergilenebiliyor. 2016 yılında yerli ve yabancı olmak üzere 12 bin 219 kişi, 2017 yılının ilk 4 ayında ise 3 bin 328 kişi müzeyi ziyaret etti. Müzede 10 bin 809 arkeolojik, 2 bin 56 etnografik eser ile 22 bin 298 sikke ve 48 mühürlü baskı bulunuyor."

Yunusemre Belediyesi'nin arkasında bulunan boş arsaya yapılması planlanan yaklaşık 30 milyon TL'lik yeni Arkeoloji ve Etnofrafya Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2017 yılı yatırım programına alındığı ve önümüzdeki aylar içerisinde yeni müzenin ihaleye çıkmasının beklendiği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arkeoloji-muzesinin-kapisi-15-yildir-kilitli_158872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!