Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Armatörün 'Denizkondusu'na İzin Çıktı

Marmaris’te teknelerin bile girmediği SİT alanı olan koylar ı işgal etmesiyle bir yıldır gündemden düşmeyen 800 metrekarelik yüzerkonduya 'Denize Elverişlilik Belgesi' verildi. My Fantasy artık istediği kadar Orhaniye Koyu'nda kalabilecek. Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 800 metrekarelik yüzerkondusu "My Fantasy", 10 yıl boyunca Göcek koylarını

BirGün Gazetesi
Armatörün 'Denizkondusu'na İzin Çıktı

Marmaris’te teknelerin bile girmediği SİT alanı olan koylar ı işgal etmesiyle bir yıldır gündemden düşmeyen 800 metrekarelik yüzerkonduya 'Denize Elverişlilik Belgesi' verildi. My Fantasy artık istediği kadar Orhaniye Koyu'nda kalabilecek. Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 800 metrekarelik yüzerkondusu "My Fantasy", 10 yıl boyunca Göcek koylarını vergi ödemeden ve denize elverişlilik belgesi olmadan işgal etti.

Kahraman Sadıkoğlu, yüzerkondusunda ünlü isimleri ağırlıyordu ve My Fantasy'nin demir attığı koya tekneler giremiyordu. Uzmanların incelemesinin ardından My Fantasy'ye denize uygunluk belgesi verildi. Son karar ise bölge müdürlüğü tarafından alındı ve yatın ''Denize Elverişlilik Belgesi'' onaylandı. Geminin sefer yapabilecek durumda olduğunu gösteren ''Denize Elverişlilik Belgesi'', 1 yıl boyunca geçerliliğini koruyor.
 
‘GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYOR’

Orhaniye köyündeki bir marinada demirli bulunan My Fantasy'nin artık burada beklemesinin önünde yasal bir engel kalmadı. Yüzerkondu Orhaniye'de bir koya izinsiz olarak demirlemiş ve cezalar kesilmişti. Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, kararın ardından şunları söyledi:

''Özellikle turistler yattan rahatsız oluyor. Kahraman bey, çevreciler yüzünden denizkondusunu satışa çıkarmış. Öğrendiğimiz kadarı ile denizkondunun fotoğraflarını çekerek Rusya'daki bazı aracılara göndermiş. Yat, koylarda en fazla 15 gün kalabiliyor. Marinada ise yıllarca kalabileceğini öğrendik. Denizkondu gittiği her yerde görüntü kirliliğine neden oluyor.''

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/armatorun-denizkondusuna-izin-cikti_81922.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!