Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Arsayı Ne Yapacaksınız?’

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy’deki arsasından tahliye etmek istediği Türkiye Kas Hastalıkları Derneği ile ilgili Başbakan’a soru önergesi verdi.

Bir Gün Gazetesi
‘Arsayı Ne Yapacaksınız?’

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy’deki arsasından tahliye etmek istediği Türkiye Kas Hastalıkları Derneği ile ilgili Başbakan’a soru önergesi verdi.

Tuncel, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği önergede, derneğin 1992 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler kapsamına alındığını, kas hastalıklarıyla ilgili çalışan sınırlı sayıda dernekten biri olduğunu hatırlattı. Tuncel, “2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen bir şehrin belediye yönetiminin, tedavisi mümkün olmayan hastalarıyla birlikte 32 yıllık köklü bir sivil toplum örgütünü yerinden ederek mağdur etmesi, sivil toplum katılımını sağlamak amacına açıkça ters düşmektedir” dedi.

‘Arsaya Ne Yapmayı Düşünüyorsunuz?’

Tuncel, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Bakanlar Kurulu Kararı gereği kamu yararına çalıştığı tescil edilmiş Kas Hastalıkları Derneği’nin, İBB tarafından ‘Kamu menfaati’ gerekçe gösterilerek tahliye edilmek istenmesinin dayanağı nedir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu tescil edilmiş hakkı bozma yetkisi var mı? Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne göre, dezavantajlı grupların şehirlerdeki her türlü erişilebilirliğini sağlamakla yükümlü bir devletin yerel yönetimi öngörülürken bu derneğin kapatılmasının Türkiye’nin insan hakları karnesinde olumsuz olarak yansıyacağını düşünüyor musunuz?

Olası bir tahliye durumunda Kas Hastalıkları Derneği’nin kapatılması sonucu kaç hasta ve hasta yakınının tedavisiz ve eğitimsiz kalacaktır? Bu kişilerin tedavisinin devam edilebilmesi için bir projeniz mevcut mu? İBB’nin derneğin bulunduğu arsa ile ilgili ne gibi proje ya da planları bulunmaktadır? Bu arsanın daha sonra ne için kullanılması düşünülüyor?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/arsayi-ne-yapacaksiniz_77040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!