Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asansörler Tehlike Saçıyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Türkiye'deki asansörlerin bakımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Milliyet Gazetesi
Asansörler Tehlike Saçıyor

MMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Peker, Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin ile 150 bin arasında asansör bulunduğunu belirterek, "Asansörlerin aylık ve yıllık periyodik bakımlarının uzman kişiler tarafından yapılmaması durumunda, bu aletler ölümlere yol açabilir. Ancak, ülkemizde kurallara göre uzman kişiler tarafından yapılması zorunlu olan bakımlar çoğu zaman ehliyetsiz kişilere yaptırılmaktadır" dedi. Ataköy'de 9. Kısım'da geçen pazar günü apartmanın 9. katından asansör boşluğuna düşen Hazal Güler'in (9) ölümü, asansörlerin güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Peker, İstanbul'da asansörlerin odanın uzmanlarınca kontrolünün 2002'de Bakırköy'de ilk kez yapıldığını, aradan geçen süreye rağmen talep gelmediğinden herhangi bir ilçede kapsamlı bir araştırmanın yapılmadığını söyledi. Bakırköy Belediyesi ve oda arasında 2002'de düzenlenen protokol kapsamında iki ayrı araştırma yapıldığını anımsatan Peker, "O dönem ilk kontrollerde asansörlerin yüzde 6'sının standartlara uygun olduğu, yüzde 16'sının kullanım dışı bırakılması gerektiği, yüzde 78'inde ise eksikliklerin bulunduğu tespit edildi.

Aynı yıl yapılan ikinci kontrolde ise asansörlerin sadece yüzde 18'inin standartlara uygun, yüzde 8'inin uygun olmadığını ve geriye kalanların yüzde 74'ün de ise eksik olduğunu belirledik" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/asansorler-tehlike-saciyor_56300.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!