Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aşçıoğlu, Seyrantepe'ye Girecek

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yüklenici Mimar Eren Talu’nun sözleşmesini feshetmesinden sonra 27 Temmuz’da Seyrantepe için yeniden ihaleye çıkacağını açıklamasının ardından, şartname aldığını ilk söyleyen Aşçıoğlu İnşaat’ın patronu Yaşar Aşçıoğlu oldu.

Gazete Habertürk
Aşçıoğlu, Seyrantepe'ye Girecek

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yüklenici Mimar Eren Talu’nun sözleşmesini feshetmesinden sonra 27 Temmuz’da Seyrantepe için yeniden ihaleye çıkacağını açıklamasının ardından, şartname aldığını ilk söyleyen Aşçıoğlu İnşaat’ın patronu Yaşar Aşçıoğlu oldu. Bir iki hafta öncesine kadar yaptığı açıklamalarda Eren Talu ile ortak olmak üzerine konuştuklarını ancak uzlaşamadıklarını belirten ve “Seyrantepe defterini kapattık” diyen Aşçıoğlu, işin yapılış şeklini de eleştiriyordu. Aşçıoğlu, Seyrantepe’deki stadın ve Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen’in yerine yapılacak rezidans projesinin eşzamanlı olarak ilerlemesinin doğru olduğunu savunuyordu. Ancak ünlümüteahhit, tümeleştirilerine rağmen dün ihale için şartname aldıklarını, kesin kararlarını iki gün içinde vereceklerini açıkladı.

‘Eren ile ortak olmamız zor’

Mecidiyeköy’deki Ali Sami YenStadı’nın bitişiğinde bulunan Likör Fabrikası arsasını geçen yıl alan Aşçıoğlu, stadın arsasını da projeye dahil etmek istediğini söyledi. “Seyrantepe’yi yapan, bugünkü Ali Sami Yen’in yerine de inşaat yapacak” diyen Aşçıoğlu, şöyle devametti: “O zaman likör arsası 55 dönüme çıkıyor ve 4 blok inşa edebiliyoruz. Projeler birleşirse çok güzel bir yer olur. Eren ile ortak sinerji içinde iki proje yapacaktık ama olmadı. Eren’inmutlu olmasını istiyorum. Zaten şartnameyi almadan ondan icazet aldım,müsaade istedim. ‘Mahsuru yok. Sen olmasan başkası yapacak’ dedi. Öğleyin yemek yedik, akşamşartname elimdeydi. Girme dese girmezdim.” Aşçıoğlu, “İhaleye Eren Talu ile ortak olarak girme ihtimaliniz varmı?” sorusuna, “Öyle bir şey zor. Ama tartışmak lazım, yalnız karar veremem. Eren’in bu işten en az zararla ayrılmasını isterim”yanıtını verdi.

‘İsviçreli ortak da var para sorunu olmaz’

Bir yıl önce yapılan Likör Fabrikası ihalesini 831.5 milyon liralık satış geliri üzerinden Emlak Konut’a yüzde 50, yani 415.7 milyon lira öneren Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak İnşaat Ortak Girişimi kazanmıştı. Eylülde, İsviçreli Viatrans şirketinin Türkiye ofisi yöneticileri bu ortak girişime yüzde 40 ortak olduklarını belirtmişti. Aşçıoğlu, Seyrantepe ihalesine aynı konsorsiyumla katılacaklarını  ifade ederek, “Ortaklarımızın çok ciddi ekonomik güçleri var. Biz karar verdikten sonra maddi sıkıntımız olmaz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ascioglu-seyrantepeye-girecek_70670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!