Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asırlık Fabrika Tarih Oluyor

İzmir’in 91 yıllık fabrikası Türk Henkel'e ait Turyağ fabrikası, Torunlar, Kiğılı ve Sur Yapı gruplarının oluşturduğu Nokta İnşaat Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satıldı.

Akşam Gazetesi



zmir’in 91 yıllık fabrikası Türk Henkel'e ait Turyağ fabrikası, Torunlar, Kiğılı ve Sur Yapı gruplarının oluşturduğu Nokta İnşaat Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, kente yeni bir yaşam merkezinin kazandırılacağını söyledi. İzmir'de sanayinin kaleleri arasında gösterilen ve 1916 yılında Bayraklı semtinde kurulan fabrika, Türk Henkel'in geçen yıl yağ üretimini Balıkesir'deki Arı Yağ'a devretmesi ve son olarak deterjan bölümünü de Ankara Elmadağ'daki Karizma firmasının tesislerine taşıma kararıyla son günlerine adım attı.

Yapılan planlamayla fabrikanın 31 Nisan 2008 tarihinden itibaren tamamen Ankara'ya taşınarak kapanması öngörüldü. İzmir Körfezi'nde görüntü ve deniz kirliliği yaratan bir tesisin bu alışverişle ortadan kalmış olacağını ifade eden Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, “Araziyle ilgili mahkemeler devam ediyor, projeyle ilgili ayrıntıları vermek doğru olmaz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/asirlik-fabrika-tarih-oluyor_54514.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!