Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Askeri Lojmanların Yerine AVM ve Rezidans Dikilecek

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Araziye, AVM, otel ve rezidans yapılabilecek.

yapi.com.tr
Askeri Lojmanların Yerine AVM ve Rezidans Dikilecek

Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde yer alan 6 adet askeri lojman binasının bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük arazi önce Jandarma Genel Komutanlığı tarafından protokol ile TOKİ'ye devredildi. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13 Ocak 2021’de “Rezerv Yapı Alanı” yani yeni konut alanı ilan edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; 6 adet lojman binasının bulunduğu arazi için Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan yeni imar planı 1 Şubat 2021’de onaylandı. Arazinin “Ticaret+ Turizm+ Konut Alanı” ilan edildiği imar planı değişikliği, itirazlar için 3 Şubat günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı.

Askıya çıkan planın açıklama raporunda, yaya yolu eksikliğinden dolayı İstanbul'un ana ulaşım aksı olan Büyükdere Caddesi ve Levent Metro İstasyonuna ulaşmak için alanın etrafının dolaşılmak zorunda kalındığı anlatıldı.

Raporda “Bu durum bölgedeki nüfusun aktif olarak toplu taşıma istasyonlarına ulaşım ve erişimini kısıtlamakta, araç yollarının yayalar tarafından kullanılması güvenlik sorunları yaratmaktadır. Bu sebeplerle; mevcut imar planlarının yetersiz olması, askeri alan kullanımlarının sonlanmasından sonra ekonomik, kullanım ve fiziksel ömrünü yitirmiş, sağlıksız yapıları barındırması ve alanın rezerv yapı alanı ilan edilmiş olması nedenleriyle imar planı değişikliği hazırlanmıştır.” denildi.

Hazırlanan imar planı değişikliği ile arazinin 14 bin 445 metrekaresi turizm, ticaret, konut; 2 bin 748 metrekaresi park, 2 bin 244 metrekaresi de yol için ayrıldı. “Turizm- ticaret-konut” alanında AVM, eğlence merkezi, otel, konut ve rezidans yapılabilecek.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/askeri-lojmanlarin-yerine-avm-ve-rezidans-dikilecek_183984.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!