Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aslanlı Horoskop Onarılıyor

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde bulunan Nemrut ören yerindeki Aslanlı Horoskop, onarım için restorasyon evine taşındı. Yöreyi ziyaret edenlerin

NTV-MSNBC
Aslanlı Horoskop Onarılıyor

b>Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde bulunan Nemrut ören yerindeki Aslanlı Horoskop, onarım için restorasyon evine taşındı.

Yöreyi ziyaret edenlerin en fazla ilgisini çeken eserler arasında bulunan Aslanlı Horoskop, kazıevinde onarılarak Batı Terası’ndaki yerine yeniden konulacak. Realist Yunan geleneğine uygun olarak yapılan, başı ve yelesi Hitit sanatından izler taşıyan horoskopun, dünyadaki en eski horoskop olduğu söyleniyor.

Batı Terası ile Doğu Terası arasındaki bölüme kurulan kazıevine iş makinesi yardımıyla götürülen Aslanlı Horoskop’un Adıyaman Arkeoloji Müzesi’nde saklanan parçaları da kazıevine taşındı.

KRALI ANTİOCHUS’UN TAHTA ÇIKTIĞI GÜNÜ GÖSTERİYOR
Realist Yunan geleneğine uygun olarak yapılan, başı ve yelesi Hitit sanatından izler taşıyan horoskopun, dünyadaki en eski horoskop olduğunu belirten yetkililer, şunları söyledi: “Horoskopun üzerine 3 gezegen, 19 takım yıldızı ve hilal biçiminde bir ay bulunuyor. Bu gezegenler Jüpiter, Merkür ve Mars. Horoskop üzerindeki yıldız dizisi M.Ö. 7 Temmuz 62 tarihini simgeliyor. Bu tarih Commagene Kralı Antiochus’un tahta çıktığı günü gösteriyor.” Bu arada, Aslanlı Horoskop ile birlikte Batı Terası’ndaki 4 kabartma tablet de onarım için kazıevine kaldırıldı.
Nemrut Projesi’ni, Akbank ve Enka’nın sağladığı destekle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın nezaretinde Uluslararası Nemrut Vakfı yürütüyor. Projeyle doğal nedenlerin ve kitle turizminin ören yerinde neden olduğu tahribatın giderilmesi amaçlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aslanli-horoskop-onariliyor_5199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!