Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aslantepe Sihirbaz Arıyor

21 Ağustos’ta yapılacak yeni ihale için teklif bekleyen TOKİ, gerekli şartlar oluşturulmadığı takdirde inşaatı kendisi üstlenecek. G.Saray Başkanı Adnan Polat geçtiğimiz günlerde “Sihirbaz yöneticiler” ifadesini kullanarak yönetim kurulundaki bazı isimleri işaret etmişti. Sarı - Kırmızılı kulüpteki başarının sırrını ‘ekip çalışması’na bağlayan

Cumhuriyet Gazetesi
Aslantepe Sihirbaz Arıyor

G.Saray Başkanı Adnan Polat’ın “En önemli projemiz” dediği Türk Telekom Arena’daki belirsizlik sürüyor. Yaklaşık bir ay önce Seyrantepe Spor Kompleksi’nde Adnan Polat ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın “Bu proje 365 günde tamamlanacak” ifadesini kullanmasına rağmen statta hiçbir gelişme olmaması sıkıntı yaratıyor. 21 Ağustos’ta yapılacak yeni ihale için teklif bekleyen TOKİ, gerekli şartlar oluşturulmadığı takdirde inşaatı kendisi üstlenecek. G.Saray Başkanı Adnan Polat geçtiğimiz günlerde “Sihirbaz yöneticiler” ifadesini kullanarak yönetim kurulundaki bazı isimleri işaret etmişti. Sarı - Kırmızılı kulüpteki başarının sırrını ‘ekip çalışması’na bağlayan Polat, kuşkusuz bugünlerde yeni bir sihirbazın ortaya çıkıp Seyrantepe projesini çözüme kavuşturmasını bekliyor.

Endişeli bekleyiş

Yeni sezona Elano, Keita ve Leo Franco gibi flaş transferlerle giren G.Saray’da her şey yolunda giderken Türk Telekom Arena’da halen bir ilerleme olmaması ve stat inşaatının beş aydır durması Sarı - Kırmızılı yönetimin yanı sıra taraftarları da endişelendiriyor. Seyrantepe’de uzun süredir bir çalışma olmaması bugüne kadar yapılanların da boşa gitmesine neden olacak. Daha önce yaptığı açıklamalarda demirlerde oksitlenme ve benzeri sorunlar olduğunu söyleyen Bayraktar, “Bu projede Başbakan’ın imzası var. İhalede gerekli şartlar oluşmazsa projeyi biz tamamlayacağız” demişti.

Sarı - Kırmızılıların ezeli rakibi F.Bahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı sponsorlar desteğiyle parça parça tamamlarken G.Saray devletin de içinde olduğu projede bir türlü ilerleme kaydedemiyor. Yıllardır dillerden düşmeyen ‘yeni stat’ projesi, mart ayında yapılacak seçimler öncesi Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin en önemli kozu olarak gösteriliyor. İki gün sonraki ihalenin ardından bir an önce inşaatın başlamasını isteyen Polat, seçimlere “13 yıldır süren stat hayalini gerçeğe dönüştürdük” sözüyle damga vurmayı hedefliyor.

Henüz dörtte biri tamamlanmayan Türk Telekom Arena’nın loca ve VIP koltuk satışlarından 50 milyon dolarlık bir gelir elde eden G.Saray, stadın zamanında tamamlanmaması halinde zorda kalacak. Ayrıca Ali Sami Yen Stadı’nın kira sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması G.Saray’ı 2010-11 sezonunda Türk Telekom Arena’da oynamaya zorunlu kılıyor.

Ali Sami Yen Stadı müdürü Hamit Kaşeli’den aldığımız bilgiye göre Seyrantepe’deki stadın yeni sezona yetişmemesi halinde Sarı - Kırmızılı kulübün Beden Terbiyesi’yle yaptığı sözleşmeyi uzatması gerekecek. TOKİ ile yaptığı karşılıklı anlaşma gereği önümüzdeki sezon Türk Telekom Arena’da oynaması gereken G.Saray, stat yetişmediği takdirde yeni bir kira bedeli ödeyerek maçlarını Ali Sami Yen’de oynamaya devam edecek fakat bu durum Sarı - Kırmızılı kulübü maddi açıdan zorlayacak.

Projenin tarihçesi

• 1996: Süren projeyi dile getirdi.
• 1998: Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’dan yeni stat için izin alınamadı.
• 2002: Özhan Canaydın Sami Yen’i yeniledi maçlar bir sezon Olimpiyat Stadı’nda oynandı.
• 2007: Sami Yen TOKİ’ye bırakıldı, Seyrantepe’deki arazi alındı. TOKİ’nin düzenlediği ihale 777 milyon TL’ye Talu-Alke’ye verildi.
• 2008: Eren Talu finansmanı sağlamakta zorlandı, Dubaili bir grupla ortaklık kurdu.
• 2009: İnşaat 4 ay durdu. TOKİ, Talu-Alke ile yapılan ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Yeni ihale 21 Ağustos’ta yapılacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/aslantepe-sihirbaz-ariyor_71580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!