Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Astana'ya Foster'in Beğenilmeyen Cami İşini Sembol Aldı

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, İngiliz mimar Norman Foster'ın Süleymaniye Camisi'nden ilham alarak tasarladığı Büyük Astana Camisi projesini yeterince islami görünmediği gerekçesiyle beğenmedi. Bunun üzerine Kazak mimarlara camii yeniden klasik tarzda tasarlarken caminin müteahhitliğini de Türk şirketi Sembol İnşaat üstlendi.

Hürriyet Gazetesi
1 Astana'ya Foster'in Beğenilmeyen Cami İşini Sembol Aldı

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, İngiliz mimar Norman Foster'ın Süleymaniye Camisi'nden ilham alarak tasarladığı Büyük Astana Camisi projesini yeterince islami görünmediği gerekçesiyle beğenmedi. Bunun üzerine Kazak mimarlara camii yeniden klasik tarzda tasarlarken caminin müteahhitliğini de Türk şirketi Sembol İnşaat üstlendi. Foster&Partners şirketi geçen yıl Mekke yakınlarındaki Al-Haram Camisi'nin yeniden düzenlenmesi projesini gerçekleştirmiş, radikal dinci çevrelerin tepkileri nedeniyle projeden sessizce vazgeçilmişti.

Foster&Partners şirketi ile Astana bazı ortak projeler de gerçekleştiren Sembol İnşaat Başkanı Aytekin Gültekin, Nazarbayev'in daha klasik bir tasarım istemiş olabileceğini belirterek, “Stadyum, konser salonu gibi binalar inşa ederken yeni trendleri denemek mümkün olabilir ama dini binalarda yüzyıllardır insanların beyinlerine yerleşmiş belli bazı imajlar var ve bunları değiştirmek kolay değil” diye konuştu. Foster&Partners şirketinin tasarım direktörü Nigel Dancey ise, “Bu bizim şirket olarak tasarladığımız ilk camiydi ve bayağı güzel bir proje idi. Çünkü mevcut camilerden oldukça fazla ilham aldık” dedi.

ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/astanaya-fosterin-begenilmeyen-cami-isini-sembol-aldi_81134.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • benim öz amcam bu cami inşatında 26 metre yükseklikten düştü ve hayatını kaybetti. bunu neden kımse duyurmuyor? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!