Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataköylülerden TOKİ'nin Kararına Tepki

İstanbul Ataköy'de yine bir eylem vardı. Toplu Konut İdaresi'nin Ataköy sahilinde satışa çıkardığı arazi Ataköy sakinleri arasında tepkiyle karşılandı. Buraya konut yapılarak yeşil alanların yok edileceğini söyleyen Ataköylüler TOKİ'nin sahil şeridindeki inşaat alanına yürüdü.

CNN Türk
Ataköylülerden TOKİ'nin Kararına Tepki

İstanbul Ataköy'de yine bir eylem vardı. Toplu Konut İdaresi'nin Ataköy sahilinde satışa çıkardığı arazi Ataköy sakinleri arasında tepkiyle karşılandı. Buraya konut yapılarak yeşil alanların yok edileceğini söyleyen Ataköylüler TOKİ'nin sahil şeridindeki inşaat alanına yürüdü. Eylemin adı "Yeşili Korulayım", rengi ise siyah. Ataköylüler 1. ve 2. kısıma yapılan TOKİ evlerinin imar planındaki değişikliğe karşı.

Karar onlar için önemli. Cumhuriyet'in ilk toplu yerleşim uygulaması alanı olan Ataköy eskisi gibi kalmalı, artık betonlaştırılmamalı deniyor. Yeşil alanlarımız, elimizden alınıyor diyen Ataköy sakinleri de bu sebeple seslerini biraz olsun duyurmak, başlattıkları davadan vazgeçmeyeceklerini göstermek için biraradaydı.

"Canlı Tarih" olarak anılan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da tepkiliydi. Çığ, "Bütün diğer yerlerde geniş alanlar bırakıyorlar nefes alabilmek için. Bizde olan artık yerleri yok etmeye çalışıyorlar. Bu bir kıyımdır insanlara yani insan hakkın değildir" dedi.

Gösteriye Ataköy sakinlerinin ilgisi oldukça fazlaydı. Ataköylülerin eylemine tepki gösterenler  de vardı. Siyah balonların gökyüzüne bırakılmasının ardından Ataköy sakinleri eylemlerini sona erdirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atakoylulerden-tokinin-kararina-tepki_74743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!