Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ataşehir’deki Arsada 45 Milyon TL’lik Zarar

TMSF, Ataşehir’deki arsasını konut projesi yapılması için bir şirkete verdi. Ardından “İnşaat faaliyetinin bu firmayla yapılamayacağını” belirterek sözleşmeyi feshetti. Sözleşmeyi fesheden TMSF şirkete 45 milyon TL’lik ödeme yapmak zorunda kaldı.

yapi.com.tr
Ataşehir’deki Arsada 45 Milyon TL’lik Zarar

Sayıştay’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, uzun zamandır tartışmaların odağında olan Ataşehir’deki araziye ilişkin dikkati çeken tespitlere yer verildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Sayıştay denetçileri, TMSF’nin İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Ataşehir’deki arazisini önce kat karşılığı inşaat yapılması için Aksüs Yapı ve Entegre Atık İşletmeleri Şirketi’ne verdiği ve ardından da sözleşmenin sonlandırılması nedeniyle TMSF kasasından şirkete tam 45 milyon TL’lik ödeme yapıldığını tespit etti.

TMSF, Sayıştay denetçilerinin geçen yıllarda “İhalesiz olarak sonuçlandırılan işlem sonucu, Ataşehir gayrimenkulleri, muazzam bir eksi farkla yükleniciye teslim edilmiştir” dediği projenin sözleşmesini “İnşaat faaliyetinin bu firma eliyle devamına imkân bulunmadığı” gerekçesiyle sonlandırdı.

Ancak, TMSF’nin sözleşmeyi haklı nedenlerle sonlandırılmaması nedeniyle Aksüs Yapı ve Entegre Atık İşletmeleri Şirketi’ne 45 milyon 382 bin TL ödeme yapmak zorunda kaldığı ifade edildi. Sayıştay denetçileri, bu durumun TMSF kaynaklarında eksilmeye neden olduğunu vurguladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirdeki-arsada-45-milyon-tllik-zarar_182101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!