Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataşehir'deki Finans Merkezi Alanı Davalık Oldu

Merkez Bankası ve bazı kamu bankalarının İstanbul'da taşınacağı alan mahkemelik oldu. Mimarlar Odası, Ataşehir'deki imar planı değişikliğinin yasaya aykırı olduğu iddiasıyla dava açtı. Ataşehir'de, 130 bin metrekarelik alan finans merkezinin yeni adresi olarak açıklanmıştı. Projeye göre, 2010'un ocak ayında binalar tamamlanacak, Merkez Bankası ile

CNN Türk



Merkez Bankası ve bazı kamu bankalarının İstanbul'da taşınacağı alan mahkemelik oldu. Mimarlar Odası, Ataşehir'deki imar planı değişikliğinin yasaya aykırı olduğu iddiasıyla dava açtı. Ataşehir'de, 130 bin metrekarelik alan finans merkezinin yeni adresi olarak açıklanmıştı. Projeye göre, 2010'un ocak ayında binalar tamamlanacak, Merkez Bankası ile birlikte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yönetimleri de burada yapılacak gökdelenlerde yerini alacaktı.
 
Merkez Bankası ve bazı kamu bankalarını Ataşehir'e taşınması kararının ardından arazinin imar planlarında bazı değişikliklere gidildi. Ancak Mimarlar Odası bu plan değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu savunarak dava açtı. Ataşehir'in finans merkezi olup olmayacağına İdare Mahkemesi karar verecek.
 
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi dava açma gerekçesini de duyurdu. Açıklamaya göre, işin yasalara aykırı tarafı söz konusu alan planlarda konut alanı olarak belirlenmişken, imar planında 'MİA' yani Merkezi İş Alanı fonksiyonu getirilmiş olması.
 
Mahkemeler bu tür davalarda çoğunlukla bilirkişilerden rapor istiyor. Bilirkişi olarak çalışmış Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Zekai Görgülü, "Biz bu tür bankaları İstanbul'a taşımak zorundayız. Kamu toprağı da elimizde İstanbul'da Ataşehir'de vardı" dedi. Görgülü, "Buraya da yüksek imar hakları ile yapılaşma hakları ile mia oluşturma çabasına girdik demek, bütünüyle planlamayı doğasını sürdürülebilirliğini, kentin geleceğine ilişkin kararları alt üst etmek demektir" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirdeki-finans-merkezi-alani-davalik-oldu_62776.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!