Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataşehir’in Dönüşüme Hazırlanan İki Mahallesinde Konut Fiyatları!

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Fikirtepe’den sonra ikinci büyük kentsel dönüşüm projesinin adresi Ataşehir'in Barbaros ve Yenisahra mahalleleri oldu. İki mahalledeki dönüşüm çalışmaları toplam 202 hektar alanı içerirken,yıkıma gidecek bina sayısı 3 bin 340 olarak açıklandı.Yıkım işlemlerinin başlama tarihi ise 2018 yılının ikinci yarısı olacak.

yapi.com.tr
Ataşehir’in Dönüşüme Hazırlanan İki Mahallesinde Konut Fiyatları!

3 bin 340 binadaki toplam 12 bin ünite yıkıldıktan sonra ise yerine toplam bin adet yeni binanın yapılması ve 24 bin ünite olması planlanıyor.

Ataşehir’in iki mahallesindeki kentsel dönüşüm hareketliliği için belirlenen süre yaklaşırken, Barbaros ve Yenisahra gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanların şimdiden ilgi odağı oldu. Peki Ataşehir’de ikinci el konutların satış değeri hangi aralıkta değişiyor? Ataşehir’in konutta en değerli mahallelerini ve kentsel dönüşüm için gün sayan Barbaros ve Yenisahra’daki emlak piyasa bilgilerini mercek altına aldık.

Ataşehir’de satılık konut fiyatları

İstanbul Finans Merkezi’nin değer kattığı Ataşehir, iş merkezlerini barındırmasının yanı sıra konut alternatifleri, hastane ve okul gibi pek çok alternatife sahip olması bakımından yakın çevre avantajları, hareketli sosyal yaşam alanlarıyla da İstanbulluların Anadolu Yakası’nda tercih ettiği ilçelerin başında geliyor.

Zingat.com verilerine göre, Ataşehir satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.05 artış gösterdi. Ataşehir ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 729 TL olurken, konut amortisman (geri dönüş) süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor. 2017 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Ataşehir ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 354 bin 689 TL ile 591 bin 149 TL arasında değer buldu.

Ataşehir’in konutta en değerli mahalleleri

Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre Ataşehir’de satılık konut fiyatları en çok artan mahalleler sıralamasında, metrekare fiyatı en yüksek konutların Barbaros Mahallesi’nde olduğu görülüyor. Barbaros Mahallesi’nde satılık konutların metrekare fiyatı 8 bin 223 TL değerinde. Barbaros Mahallesi’ni Ataşehir Atatürk Mahallesi 6 bin 684 TL’lik ve Yenişehir Mahallesi ise 5 bin 816 TL’lik metrekare fiyatı ile takip ediyor.

Barbaros Mahallesi, aynı zamanda kentsel dönüşüm planının hayata geçmesi için geri sayımın yaşandığı iki mahalleden biri. Kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı diğer mahalle olan Yenisahra’da ise satılık konutların metrekare fiyatı 3 bin 744 TL. Yenisahra Mahallesi’nde satın alınan 100 metrekare bir konutun ortalama fiyatı 273 bin 95 TL ile 455 bin 200 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Ataşehir’de metrekare fiyatı en düşük ilk üç mahalle ise Yeni Çamlıca (3 bin 523 TL/m2), Aşık Veysel (3 bin 610 TL/m2) ve Esatpaşa (3 bin 632 TL/m2) olarak sıralanıyor.

Kaynak: Zingat.com

http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirin-donusume-hazirlanan-iki-mahallesinde-konut-fiyatlari_162300.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!