Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Havalimanı Yasasız Satılmayacak

DHMİ Yönetim Kurulu kritik bir karara imza attı. Kurul, bu konuda yasal bir düzenleme yapılmadan Atatürk Havalimanı için ihaleye çıkmama kararı ald

Sabah
Atatürk Havalimanı Yasasız Satılmayacak

b>DHMİ Yönetim Kurulu kritik bir karara imza attı. Kurul, bu konuda yasal bir düzenleme yapılmadan Atatürk Havalimanı için ihaleye çıkmama kararı aldı.

Türkiye'nin en önemli ve stratejik havalimanı olarak gösterilen Atatürk Havalimanı'nda ihale sancısı yaşanıyor. Tepe-Akfen-Vie'den (TAV) temmuz ayında işletmesi teslim alınacak olan dış hatların yanı sıra iç hatları da 10 yıl için özel sektöre kiralamak üzere ihaleye çıkmayı planlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), mevzuat engeline çarptı. DHMİ, bir yandan devir işlemleri için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da limanın iç ve dış hatlar ile tüm ticari hacimlerini yeniden ihaleye çıkarmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. DHMİ, ihale için Ulaştırma Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile bir dizi görüşme yaptı. Bu görüşmeler sonunda DHMİ'nin, ana statüsünde yapılacak bir değişiklikle limanı kiralayabileceği sonucuna ulaşıldı. Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıyla yapılan değişiklikle Kurum'un statüsüne 'liman işletir ve işlettirir' ibaresi eklendi.

YDK DA UYARDI
Bu arada Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun (YDK), 4046 sayılı Özelleştirme Yasası'na dikkat çekerek, limanın DHMİ tarafından "özelleştirilmesinin ya da kiralanmasının" Özelleştirme Yasası'na aykırı olacağı yönünde uyarıda bulunduğu belirtildi. Yasaya göre, limanı kiralama ya da özelleştirme görevi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na veriliyor. Bu ortamında DHMİ Yönetim Kurulu, YDK'nın da uyarısı çerçevesinde bu konuda yasal bir düzenleme yapılıncaya kadar Atatürk Havalimanı için ihaleye çıkmama kararı aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-havalimani-yasasiz-satilmayacak_22096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!