Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk Havalimanı'na Yeni Bina Yapılacak

TAV Havalimanları Holding CEO'su Şener, Atatürk Havalimanı'nda 100 milyon euro yatırımla yeni dış hatlar terminal binası yapmak için DHMİ ile görüştüklerini bildirdi.

yapi.com.tr
Atatürk Havalimanı'na Yeni Bina Yapılacak

TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, önümüzdeki dönemde sadece bölgesel değil küresel düzeyde rekabet eden bir şirket olmak istediklerini ve bu kapsamda dünyanın her yerindeki fırsatlara baktıklarını belirterek; şirketin amiral gemisi Atatürk Havalimanı'nda 100 milyon euro yatırımla yeni bir dış hatlar terminali inşası için DHMİ ile görüştüklerini söyledi.

Şener dün akşam düzenlenen ancak açıklamaların bugüne ambargolu olduğu basın toplantısında şirketin yeni stratejileri hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin soruları yanıtladı.

Mevcut durumda dünyada 320 milyar dolarlık havalimanı yatırımı olduğunu ve bu rakamın 2030 yılına kadar 2 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyleyen Şener, büyümenin ağırlıklı olarak Afrika kıtasında ve Çin'de olacağını belirtti.

Havacılıkta kişi başına düşen uçuş sayısının önemli bir gösterge olduğunu söyleyen Şener, bu oranın ABD'de 5.22, Afrika'da 0.12, Çin'de 0.55 olduğunu, Türkiye'de ise 2000 yılında 0.49 olan oranın son olarak 1.94'e çıktığını söyledi.

Şener, "Türkiye'de havacılığın daha da büyüyeceğini ve bu oranın 3'e ulaşacağını; nüfusumuz 80 milyon olduğunda 240 milyon yolcumuz bulunacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki 15 yılda, turizmin de etkisiyle bu oranın 3'ün üzerini de zorlayacağına inanıyoruz" dedi.

Şener, Türkiye'de hızla büyüyen sektörde şirketin amiral gemisi olarak nitelenen Atatürk Havalimanı'nda imtiyaz sözleşmelerinin 2021 yılında biteceğini hatırlattı ancak bu havalimanına yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.

"Dış hatlar terminaline ek yeni bir terminal yapımı için DHMİ ile görüşmelere başladık. Anlaşırsak bu terminali yapacağız. Süremiz bitene kadar Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini yıllık 65-70 milyon yolcuya çıkartmak için çalışıyoruz" diye konuşan Şener, yeni dış hatlar terminalinin yatırım tutarının 100 milyon euro olacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-havalimanina-yeni-bina-yapilacak_120794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!