Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Kültür Merkezi'nin Acıklı Sonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in d

Yapı Dergisi/280



b>Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de desteğiyle Atatürk Kültür Merkezi Alanı içinde, Müze-Sergi, Opera-Bale, Tiyatro ve Kongre Merkezlerini içerecek olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi projesinin iptal edilip aynı alanda spor yapıları yapılması girişimi tepkiyle karşılandı.

Atatürk’ün doğumunun 100. yıldönümü dolayısıyla çıkarılan yasa kapsamında Ankara Ulusal Opera ve Tiyatrosu ile CSO Konser Salonu yapılarının Atatürk Kültür Alanı’nda yapılmasına karar verilmişti. 1992 ve ‘95’te yarışma açılmış; opera-bale, tiyatro ve toplantı salonu binası için Özgür Ecevit ve Azize Ecevit’in projeleri seçilmişti. Bugün Atatürk Kültür Merkezi olarak adlandırılan, projesini Filiz Erkal ve Coşkun Erkal’ın hazırladığı müze-sergi binasının yapımı tamamlanmış ancak opera-bale binası ödenek yetersizliği nedeniyle yaşama geçirilememişti.

Melih Gökçek’in hazırlatarak Atatürk Kültür Merkezi Alanı Milli Komitesi’ne sunduğu projeye göre 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için AKM alanında 7500 kişilik kapalı spor salonu yapılacak. Mevcut AKM binası yıkılarak, uygulama projeleri ihaleye hazır olan opera-bale bloğu ile tiyatro ve kongre merkezi de iptal edilip yeni bir kültür merkezi ve spor-rekreasyon alanı ve ayrıca Adliye Sarayı yanına ek bina yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-kultur-merkezinin-acikli-sonu_23480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!