Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atık İthalatında Durmak Yok

CHP’li Semra Dinçer’in, Ticaret Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, atık ithalatının yasaklanmasına dair bir eylem hazırlığı olmadığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Atık İthalatında Durmak Yok

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer’in Türkiye’nin plastik atık ithalatı ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a gönderdiği soru önergesine gelen yanıt şaşırttı. Önergeye verilen yanıtta, atık ithalatın yasaklanmasına ilişkin bir eylem hazırlığı olmadığı belirtildi. Dinçer, "Bakanlık ithal atık verilerini bilmiyormuş!" dedi.

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; Semra Dinçer, Türkiye’nin çöp ithalatında dünyada ilk üç sırada yer aldığına dikkat çekti. Dinçer "İngiltere, Belçika, Almanya, ABD, Hollanda, İspanya, İtalya gibi ülkelerin tüm çöpü ülkemize akmaktadır. Bu da ne yazık ki ülkemizi Avrupa’nın en büyük plastik çöplüğü haline getirmiştir. Ülkemizde kangren haline gelmiş böylesine bir sorunu çözmeye dair eylem planları geliştireceklerine, mevcut atık ithalatı politikalarında ısrar ediyorlar." dedi.

Atık yönetiminde araştırma ve kontrol mekanizmalarının şeffaf bir şekilde çalışmadığını ve geri kazandırılamayan ithal çöplerin akıbetlerinin belirsiz olduğunun altını çizen Dinçer, şöyle devam etti: “Bakanlık önergemizdeki soruları cevaplamak yerine, mevzuat hükümlerini anlatarak konuyu geçiştirmeye çalışmıştır. Mevzuatı zaten herkes biliyor. Korkumuz bunun bir rant alanına dönüşüp, ülkemizin kirletilmesidir. Çünkü detaylar kamuoyundan gizlenmektedir. Atık ithalatı gün geçmeden yasaklanmalı, Türkiye sıfır atık politikalarını kararlı bir şekilde uygulamaya başlamalıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/atik-ithalatinda-durmak-yok_198943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!