Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atıl Haldeki Kamor Parkı 2 Ay Sonra Açılıyor

İçişleri Bakanlığı’nca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu ilçesinde atıl haldeki 65 bin metrekarelik Kamor Parkı'nı yaşam alanı ve spor kompleksine dönüştürüyor.

yapi.com.tr/AA
Atıl Haldeki Kamor Parkı 2 Ay Sonra Açılıyor

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentin son bir yılda belediye hizmetlerinin yanısıra sosyal, sporsal ve sanatsal alanda kabuğunu kırdığını söyledi. Bu yönde birçok çalışmanın ve projenin hayata geçirildiğini ve çalışmaların sürdüğünü anlatan Yaman, geçmişte vatandaşların piknik alanı için kullandıkları daha sonra bakımsızlıktan kimsenin gitmediği Kamor Parkı'nı da ele aldıklarını kaydetti.

İçerisinde yaşam ve piknik alanları, futbol, voleybol, basketbol sahaları, bin kişilik kır düğün salonu, 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro ile lokanta ve kafeteryaların bulunacağı, yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak projeyle, özellikle genç nüfusun yoğun olduğu şehrin önemli eksikliklerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Mustafa Yaman; "Projenin içinde kır lokantası, açık hava etkinliklerinin yapılacağı amfi, iki ayrı bölgede futbol, basketbol, tenis ve voleybol sahaları olacak. Bu spor alanlarına yakın ihtiyaçlarını giderebilecek lokanta ve kafeterya, yürüyüş yolları yapılacak. Vatandaşların daha nezih bir alanda vakit geçirecekleri Kamor Parkı'nda çalışmalar yoğun bir mesaiyle sürüyor. Piknik alanları oluşturduk. Oturma grupları, kamelyalar, farklı cinsli ağaçlar, çocuklar için zaman geçirebilecekleri oyun alanlarını projeye koyduk. Gençler için temalı alanlar oluşturduk. Merdivene tırmanma, zemine tırmanma gibi faaliyet yapacağı alanlar olacak. Kamor gerçekten de hemşehrilerimizin vakit geçirebilecekleri çok güzel bir alan oluyor” açıklamasında bulundu.

Parkı 2 ay sonra hizmete sunacaklarını belirten Yaman, kente bütün giriş noktalarının yeşillendirildiğini, çalışmaların bu çerçevede süreceğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atil-haldeki-kamor-parki-2-ay-sonra-aciliyor_166224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!