Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı için 4 Firma Teklif Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının uygulama projesi ve kontrolörlük işleri için 3'ü Ankara'dan biri İstanbul'dan toplam 4 firma teklif verdi. 2012 yılı sonunda devreye alınması planlanan hatta İBB 100 milyon TL'lik bütçe ayırdı. 10,5 km uzunluğundaki

Referans Gazetesi
3 Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı için 4 Firma Teklif Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının uygulama projesi ve kontrolörlük işleri için 3'ü Ankara'dan biri İstanbul'dan toplam 4 firma teklif verdi. 2012 yılı sonunda devreye alınması planlanan hatta İBB 100 milyon TL'lik bütçe ayırdı. 10,5 km uzunluğundaki Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattına, mevcut 300 metrobüs otobüsüne ek olarak 100 otobüs daha eklenecek.

Dün yapılan ve aç aşamalı olacak ihale sürecinde ilk aşamada teklif veren dört firmanın ön yeterlilik şartları ele alınacak. Ön yeterliliği geçen firmalar, ikinci ihalede parasal tekliflerini sunacak. Teknik ve parasal puanlamaya göre yapılacak inceleme sonrası bir firmaya proje ihale edilecek.
 
İptal başvurusu yapıldı

Dünkü ihaleye katılan firmalar Ankara merkezli Emay Uluslararası Mühendislik, Temelsu Uluslararası Mühendislik ve Yüksel Proje Uluslararası ile İstanbul merkezli Altınok Müşavir Mühendislik firmalarından oluştu. İhaleye katılan Ankaralı şirketler arasında mevcut metrobüs hattının proje ve uygulama ihalesini üstlenen ve yeni hat için ihaleye katılan Ankara merkezli Emay Uluslararası Mühendislik şirketi de bulunuyor. Ancak Türkmenistan, Irak, Libya, Katar gibi ülkelerde de yol köprü viyadük işleri üstleri üstelenen 20 yıllık Protek Proje Danışmanlık, ihalenin iptali için Kamu İhale Kurumu'na (KİK) başvurmaya hazırlanıyor.

Protek Proje Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Uğurel, "Ön Yeterlilik Şartnamesi'nin 8.2.2 maddesinde yer alan şatların tek bir firmayı işaret ediyor" dedi. Şartnamede yer alan "köprü tasarımlarında çalışmış mimar" şartının kasıtlı olduğunu öne süren Uğurel, şunları söyledi: "Mimarlar köprü işlerinde çalışmaz. Köprü işlerini statik uzmanları yapar. Ancak aranan şart, tek bir firmada var. Bu şartname, iki firmayı da değil, tek bir firmayı adres gösteriyor. Oysa bu tür ihalelerde işin sağlıklı yapılabilmesi için çok sayıda firmanın olması gerekiyor. Biz bu tür işler bir daha yapılmasın diye KİK'e başvurmaya hazırlanıyoruz."

Dünkü ihaleye teklif veren, ancak adının yazılmasını istemeyen bir firmanın yetkilisi de "İstenen personele bakıldığında bu ihalede bir-iki firma işaret ediliyor. Bu ihaleye teklif verdik, ancak içimize sinmedi. İhaleyi inandırıcı da samimi de bulmadık. Şartnameye bakıldığında birilerinin adres gösterildiği açık" diye konuştu.
 
‘İTİRAZ BİZİ İLGİLENDİRMEZ'

Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, itiraz edilen maddenin teknik bir konu olduğunu, hazırladıkları şartamenin doğru olduğunu, KİK'e itirazda bulunulacak olmasının ise kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Mevzuata göre, ihalede sürecin devamı için Protek Proje'nin KİK'e yaptığı itirazın sonuçlanması gerekiyor. KİK'in de itirazı en erken bir ay içinde karar bağlaması bekleniyor. Protek, ihaleyi yapan İBB'ye bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı'na itirazını içeren bir dilekçe ile 10 Haziran'da başvurdu. İdare ise şirkete önceki gün verdiği yazılı yanıtta şartnamenin mevzuata uygun yapıldığına ve itirazın reddine karar verdi.

 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/avcilar-beylikduzu-metrobus-hatti-icin-4-firma-teklif-verdi_80492.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • sevgili arkadaşlar, metrobüs çalışmaları başladı. inşallah 29 ekim 2011'e kadar bitirilecek.. hepimize hayırlı olsun.. ALLAH yardımcıları olsun.. YANITLA
  • metrobüs 2010'da yapılacaktı, kaldı 2011'e, şimdi ise okuyorum 2012 sonu yanlış duymadım sonu yani 2013. yeter artık YANITLA
  • yeter artık, yapın şu avcılar-beylikdüzü metrobüs hattını YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!