Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa Hala Sel Mağduru

Almanya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel felaketi, havaların düzelmesine rağmen günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. Bu arada sellerden bü

Hürriyet



lmanya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel felaketi, havaların düzelmesine rağmen günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. Bu arada sellerden büyük zarar gören Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag'da hasarın bilonçosu çıkarılmaya başlandı.

Dresden ana garının sular altında kalması nedeniyle Leipzig kentiyle demiryolu bağlantısının, Dresden kenti yakınlarındaki Neustadt kasabası tren istasyonu üzerinden sağlandığı bildirildi.

Sular altında kalan tarihi Dresden kentinden binlerce tarihi eser kurtarılırken, çok sayıda yaralı da çevre kentlere gönderildi.

Bu arada, sel felaketinde ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir itfaiye erinin, Elbe nehrinde bir sivili kurtarmaya çalışırken nehre düştüğü ve boğulduğu belirtildi.

Bavyera eyaletindeki bazı kent ve kasabalarda da doğal afet alarmının hala geçerli olduğu bildirildi.

PRAG METROSUNDAKİ ZARAR 16 MİLYON EURO

Çek Cumhuriyeti'nde meydana gelen sellerde sular altında kalan Prag metrosunda zararın 16 milyon euro olduğu bildirildi.

Şehir Taşımacılığı Şirketi Sözcüsü Michaela Kucharova, ''Prag metrosunda durum gerçekten trajik boyutlarda, onarım çalışmaları haftalar, hatta aylar alabilir'' dedi.

Prag'da onbir metro istasyonunun sular altında kaldığı, suların tünellere de girdiği açıklandı.

SEL YÜZÜNDEN 65 BİN ÇOCUK AŞILANACAK

Sel felaketiyle karşı karşıya kalan Çek Cumhuriyeti'nde yaklaşık 65 bin çocuğun sarılık hastalığı hepatit A'yakarşı aşılanacağı bildirildi.

Çek cumhuriyeti Sağlık Bakanı Marie Souckova, mikrop öldürücü madde satın almak, içme sularının analizini yapmak ve diğer hijyenik önlemleri almak için 3,5 milyon euroluk ek kaynak talep ettiklerini belirtti.

Souckova, halkın nasıl hareket edeceği konusunda bilgi ve tavsiyelerin yer aldığı bildirilerin yakında dağıtılacağını da kaydetti.

Sular çekildi Prag 'oh' dedi

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, taşan Vltava nehrinin sularının çekilmeye başlamasıyla birlikte şehir sakinlerinin rahat bir nefes aldığı bildirildi. Belediye Başkanı İgor Nemec, Prag'ın Eski Şehir bölgesinde Vltava nehrinin sularının çekilmeye başladığını belirtti, ancak seller nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların geri dönmeleri için henüz erken olduğunu söyledi.

Nemec, evlere dönülmeden önce elektrik ve kanalizasyon bağlantılarının yapılması gerektiğini de hatırlattı. Prag'da son 200 yılın en şiddetlisi olduğu bildirilen yağışlar nedeniyle şehrin yüzde 10'u sular altında kaldı. Alınan tüm önlemlere rağmen Ulusal Tiyatro ve birçok mahalleyi su bastı.

Bu arada akıntı yönündeki Usti nad Labem kasabasının da selleri karşılamaya hazırlandığı bildiriliyor. Çek Cumhuriyeti'nin birçok kent ve kasabasını etkisi alan şiddetliyağışlar nedeniyle 200 binden fazla insan evlerinden ayrıldı, 9 kişi de hayatını kaybetti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-hala-sel-magduru_1413.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!