Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa 'Tadilat' Başkenti

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Genel Sekreteri Eyüp Özgüç, AKB Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürü, AKB Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, önceki akşam özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Üçlü önümüzdeki iki yılın İstanbul 2010 AKB kültür ve sanat

Sabah Gazetesi
Avrupa 'Tadilat' Başkenti

/P>

Atatürk 'kültür ekranı' geliyor

Tabanlıoğlu Mimarlık ofisi imzalı ücretsiz mimari projesi Atatürk Kültür Merkezi, Anıtlar Kurulu'nda imzaya sunulmuş durumda olan ve Kültür Bakanlığı'nın da onayından geçmesi beklenen 2010 projeleri arasında belki de en fazla merak edileni. Yeni tasarımı önceki gün ilk kez açıklanan merkezin güçlendirme ve statik projeleri hazır. Bürokratik süreç aşıldıktan sonra AKM'nin 2009'un ilk ayında resmen restore edilmeye başlanması öngörülüyor. Proje kapsamında AKM'nin ön cephesinin devasa ince bir LED cam ile kaplanarak, istendiği takdirde içerinin dışarıyı, dışarısının ise içeriyi görebileceği bir tasarıma ulaşılması amaçlanıyor. Bu sayede yapıdaki etkinliklerin 'canlı yayını' veya türlü görsel sunumlar, Taksim'e yapılabilecek. Arkasındaki atıl bale stüdyosunun restorana dönüştürüleceği AKM'de, üst kat yine güncel sanat ve plastik sanatlara ayrılacak. Yapıda, bale stüdyosunun altında bulunan boya atölyesi ise, prova alanları olarak kullanılacak.

17 yıllık büyük iskeleye veda

"İstanbul'un çok ciddi bir altyapı sorunu var," diyen Özgüç, Çolakoğlu ve Bilgili'nin anlattıklarına göre, 'acil durum' eylem planı kapsamında, 17 yıldır Ayasofya'nın içinde adeta kendi kendine bir güncel sanat eserine dönüşmüş vaziyette duran dev iskele, İstanbul 2010 faaliyetleri kapsamında önümüzdeki üç ay içinde mekandan taşınacak. Buna göre, 2009 yazından itibaren, Ayasofya'nın kubbesinin yeniden görülmesi mümkün olabilecek.

Topkapı'ya 2 milyon 700 bin YTL'lik destek

Topkapı Sarayı deprem güçlendirme sistemi, İstanbul 2010 ajandasında. Sarayda rölöve çalışmaları yapılıyor ve bir aya kadar da tamamlanacak. Saraydaki Çin ve Japon porselenleri koleksiyonu, 1999 depreminden sonra gazete kağıtlarına sarılı duralit ahşap kontraplakların içinde, mutfağın bodrumunda 'korunmaya çalışılmış.' Yalnızca bu kısmının onarım ve bakım bütçesi 2 milyon 700 bin YTL tutan ve İngiliz bir firmanın imzasıyla yapılan iyileştirmeler kapsamında 2009'da tamamlanacak Sur-i Sultani iyileştirme çalışmalarıyla, Topkapı Sarayı'na yeniden sahip çıkılabilecek. Saray alanındaki Zührevi Hastalıklar Hastanesi ve Matbaacılık Meslek Lisesi ile askeriyenin de bölgeden tahliyesi gündeme gelmiş durumda.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-tadilat-baskenti_64633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!