Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa'da En Yüksek Konut Sahiplik Oranı Türkiye'de

Konut sahipliği oranı yüzde 68 seviyesinde hesaplanan Türkiye, bu oranla Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre gibi ülkeleri geride bıraktı.

Referans Gazetesi



onut sahipliği oranı yüzde 68 seviyesinde hesaplanan Türkiye, bu oranla Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre gibi ülkeleri geride bıraktı. Fransa yüzde 58’lik ev sahibi olma oranıyla Türkiye’yi izlerken Hollanda için bu oran yüzde 56, Almanya için yüzde 42, İsviçre için ise yüzde 37.2 olarak hesaplandı.

Araştırmanın konut fiyatları bölümünde ise 66 bin euro ortalama konut fiyatıyla Türkiye’nin, araştırmaya katılan ülkeler arasında Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti dışında ortalamada en ucuz konutların bulunduğu ülke olduğu görüldü. Ortalama konut fiyatı Bulgaristan için 44 bin 100, Çek Cumhuriyeti için ise 67 bin 600 euro olarak hesaplandı. Almanya'da bu fiyat 173 bin 100 euro olarak belirlendi. Avrupa'nın en pahalı konutları ise 420 bin 645 euroluk fiyat ile Lüksemburg'da bulunuyor.

Ankara'da ortalama fiyat 75 bin euro
Ortalama konut fiyatlarının başkentler düzeyinde de araştırıldığı çalışmada Ankara’daki konut fiyatı ortalaması 75 bin euro olarak belirlendi. Türkiye'de ortalama konut büyüklüğünün 80 metrekare olduğu ifade edilen araştırmada, Türkiye, yüzde 5'lik ortalama komisyon oranı ile “pahalı komisyon” sıralamasında İspanya ile ikinciliği paylaştı. Birinci ise ortalama yüzde 5,3’le Almanya olarak belirlendi.

ERA Franchise Systems Inc’in, ulusal ölçekte ortalama konut fiyatları, ev sahibi olma oranı ve gayrimenkul pazarındaki genel hareketleri inceleyen araştırması ERA Avrupa 2006-2007'ye, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Lüksemburg, Kıbrıs ve Portekiz gibi ülkelerin gayrimenkul pazarlarını inceliyor. Türkiye çalışmanın kapsamına ilk kez bu yıl girdi. Araştırmada Türkiye için "Ülkede güçlü bir gayrimenkul kültürü var. Yabancıların da yatırımcı olarak Türkiye'ye girmesi sektörü daha hareketli hale getirdi" yorumları yer aldı.

Bünyesinde 38 bin emlak uzmanı bulunan ERA, Avrupa operasyonuna 1993 yılında Fransa’da başladı. Dünya çapında 45 ülkede 3000’e yakın ofisi bulunan ERA, 19 Avrupa ülkesinde 1300’ün üzerinde ofisle hizmet veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupada-en-yuksek-konut-sahiplik-orani-turkiyede_56683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!