Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avrupa'da Sanayinin Çarkları Hızlandı

Avrupa sanayi üretimi, mayısta bir önceki aya kıyasla Euro Bölgesi'nde yüzde 1,3, Avrupa Birliği'nde ise (AB) yüzde 1,2 arttı

yapi.com.tr
Avrupa'da Sanayinin Çarkları Hızlandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, ortak para birimi olarak euro'yu kullanan ve 19 AB üyesi ülkeden oluşan Euro Bölgesi'nde, mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, mayısta nisan ayına kıyasla yüzde 1,3 yükseldi. Sanayi üretimi geçen yılın mayıs ayı ile kıyaslandığında da yüzde 4 artış kaydetti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, beklentilerin üzerinde performans gösteren sanayi üretimine ilişkin beklenti, para birliğinde aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 2,7 artması yönündeydi.

28 ülkeden oluşan AB’de ise sanayi üretimi, mayısta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,2 ve geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 4 yükseldi.


Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri içinde, sanayi üretiminde bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 3,8 ile Litvanya’da, en fazla azalış ise yüzde 1 ile Portekiz’de kaydedildi.

Geçen yılın mayıs ayına göre sanayi üretimi en fazla artan ülke yüzde 14,6 ile Romanya, en fazla azalan ülkeler ise yüzde 0,7 ile Malta ve Birleşik Krallık olarak belirlendi.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da ise sanayi üretimi, mayısta aylık bazda yüzde 1,7 ve yıllık bazda da yüzde 4,8 artış kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupada-sanayinin-carklari-hizlandi-_160245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!