Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayasuluk Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Selçuk Belediyesinin, Ayasuluk Kalesi Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre düzenleme ve Elektrik Aydınlatma Projesi'nin çizimi için açtığı ihale tamamlandı.

yapi.com.tr / AA
Ayasuluk Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Selçuk Belediyesinin, Ayasuluk Kalesi Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre düzenleme ve Elektrik Aydınlatma Projesi'nin çizimi için açtığı ihale tamamlandı.

Proje çizim ihalesini 457 bin 735 TL'lik bedelle alan firma, hazırladığı projeyi 180 günde tamamlayacak ve Koruma Kurulu onayını da aldıktan sonra Belediye'ye teslim edecek.

Projenin kabulünün ardından İç Kale ve içindeki cami, komutan evi, sarnıçlar ve yeni kazılan evler aslına uygun olarak restore edilecek. İhale kapsamında St. Jean Kilisesi çevresi ve dış kale alanlarına yönelik çevre düzenlemesi, sulama sistemleri ve elektrik aydınlatma projeleri de yapılacak.

Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi adına sürdürülen kazı ve onarımların 2007'den beri sürdürüldüğünü belirterek, Selçuk Belediyesinin yaptığı katkılarla çalışmaların daha da hızlandığını ifade etti. Büyükkolancı, bu yıl 105 gün kazı yapıldığını ve çalışmaların 15 Ekimde sona erdiğini kaydetti.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de kalenin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalara bu yıl işçi ve malzeme desteğini sağladıklarını belirtti. İhaleyle onarım ve kazıların yeni bir aşamaya geçtiğini ifade eden Ülgür, ''Ayasuluk Kalesini turizme kazandırma adına tüm ilgili kurumlar elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu projeye İzmir İl Özel İdaresi de önemli destek sağlıyor. Proje tamamlandığında Selçuk ve İzmir turizmi çok şey kazanacak. Belediyemizin desteği bu önemli projeye gelecek yıllarda da devam edecek'' diye konuştu.

ETİKETLER: restorasyon kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ayasuluk-kalesi-turizme-kazandiriliyor_84418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!