Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayda 100 Liralık Eve Hücum

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yoksul aileleri ev sahibi yapma projesi adım adım hayata geçiyor. Van'da yapımı tamamlanan ve sıfır peşin, aylık 100 lira taksitle satışa sunulan evlere rekor talep geldi

Sabah Gazetesi
Ayda 100 Liralık Eve Hücum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan "hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların'' teslimi Van'da devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TOKİ'nin işbirliğiyle Van-Kevenli'de yapılan 800 konut sahiplerini bulacak. Daha önce çekilen kura ile 5 bin 471 kişi arasında hak sahibi olan 800 aile, pazartesi günü Van Merkez Kapalı Spor Salonunda çekilecek kurayla evlerinin katlarını ve dairelerini belirleyecek. Hiç peşinat ödemeden 100 lira taksitlerle 20 yılda (240 ay) evlerin borcunu ödeyecek hak sahipleri, ÜFE, TÜFE ve memur maaş artış oranlarından en düşüğü ile güncellenecek fiyatlarla ev sahibi olacaklar.

10 bin 332 konut

TOKİ yetkilileri, Türkiye genelinde 736'sı Romanlar'a dönük olmak üzere toplam 27 bin 906 konutun inşaatını başlattığı kaydedildi. Bir yıl gibi kısa bir sürede 14 bölgedeki konutların inşaatını tamamlayarak kura aşamasına getirdiklerini anlatan yetkililer, "İlk olarak Eskişehir'de yapımı tamamlanan 928 konutun kurasını çekerek sahiplerine teslim edildi" dedi. Öte yandan Türkiye genelinde ilk etapta 55 bin sosyal konut yapmayı hedefleyen TOKİ, 71 ilde yapımına başladığı konutları 81 ile yaymak istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayda-100-liralik-eve-hucum_84531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!