Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aylardır Tek Bir Çivi Bile Çakılmadı

Başkentin simgesi Gençlik Parkı, Anakent Belediyesi'nin 28 ay önce başlattığı çalışmalar nedeniyle tam bir "mezbelelik alana" döndü. Yıkıntı halindeki parkı, Anakent Belediyesi'nin sulama tankerleri "otopark ve konaklama alanı" olarak kullanıyor.

Cumhuriyet ANKARA
Aylardır Tek Bir Çivi Bile Çakılmadı

aşkentin simgesi Gençlik Parkı, Anakent Belediyesi'nin 28 ay önce başlattığı çalışmalar nedeniyle tam bir "mezbelelik alana" döndü. Yıkıntı halindeki parkı, Anakent Belediyesi'nin sulama tankerleri "otopark ve konaklama alanı" olarak kullanıyor. Daha önce açılışı bir kez ertelenen Gençlik Parkı'nın son olarak 29 Ekim 2007'de açılacağı sözünü veren Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in ise, bu kez nasıl bir gerekçe göstereceği merak konusu.

Anakent Belediyesi'nin 2 yıl önce, 6 Mayıs 2005'te başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında başkentin simgelerinden biri olan Gençlik Parkı'nın önce 29 Ekim 2006, sonra da 29 Ekim 2007'de yurttaşların hizmetine açılacağının duyurulmasına karşın, geçtiğimiz yıl adeta unutulan parkın "harabelik" manzarası bu yıl da değişmedi. Anakent Belediyesi'nin vaadine göre 23 gün sonra açılması gereken parka 28 aydır süren çalışmalar kapsamında tek bir çivi bile çakılmadı. Parkın bu haliyle yakın zamanda açılışının yapılması olası görünmüyor. Yalnızca parkta bulunan büfe ve çay bahçelerinin yıkılmasından ibaret olan yenileme çalışmalarının daha uzun yıllar süreceği anlaşılırken, Gençlik Parkı'nın uzun süre sahipsiz kalması ise birçok yasadışı işletmenin parkı işgal etmesine neden oluyor. Parka 28 aydır hiçbir düzenleme ve yeni tesisin yapılmamasının yanı sıra, düzenleme yapılacağına ilişkin herhangi bir çalışmaya ya da işarete dahi rastlanmıyor.

Geçtiğimiz yıl parktaki tüm lokanta, çay bahçesi ve büfelerin yıkılmasının ardından aylarca parkın içinde bırakılan inşaat pisliklerinin kabasının kaldırılmasına karşın, bazı yıkıntıların pisliği hâlâ parkın içinde bulunuyor. Parkın yeşil dokusunu oluşturan çimlik alanlar tamamen kurumuş durumda ve kimi bölgelerdeki ağaçların kurumaya yüz tuttuğu gözleniyor. Bakımsızlık nedeniyle parkın içinde bulunan yürüyüş ve araç yolları pislik içinde. Parkın geneli ve yürüyüş yolları, kırık cam, plastik şişeler, izmaritler ve kuruyemiş kabuklarıyla adeta "çöplük" ü andırıyor. Parkın genelinde rahatsız edici ağır bir koku hissedilirken, oturak ve banklar da kuş pisliğiyle kullanılamaz halde.

Parkın çeşitli noktalarında ateş yakıldığı ve kimi yerlerde bu ateşin yayıldığına ilişkin izler bulunuyor. Yıllardır sahipsiz kalan parkta özellikle geceleri alkol ve madde bağımlılarının ateş yaktığı belirtiliyor. Gençlik Parkı'nın özellikle havuza yakın alanlarına büyüyen yabani otlar nedeniyle girmek olanaksız. Yenileme çalışmaları kapsamında kaldırılacağı belirtilen Lunapark hâlâ işletiliyor. Parkta bulunan havuz boş ve kirli. Parkın sahipsiz kalmasını fırsat bilen bazı kişilerce işgal edilen havuzun bir kısmı, dört tekerlekli motosikletlerin kiralandığı ve kullanıldığı "bir piste" dönüşmüş durumda.

Park sanki Anakent'in otoparkı
Gençlik Parkı'nın doğusunda kalan bir bölümde Anakent Belediyesi'ne ait onlarca sulama tankerinin bulunması dikkat çekiyor. Anakent Belediyesi'nin ağustos ayında hizmete soktuğu "Alo Sulama" hizmetini gerçekleştiren sulama tankerleri parkı adeta "otopark ve konaklama alanı" gibi kullanıyor. Sulama tankerlerinin sürücüleri söz konusu alanda "ihtiyaçlarını" gideriyorlar. Özellikle geceleri tanker sayısının daha da arttığı belirtilirken, bazı araç sahiplerinin ağaçlara bağladığı ipe yıkadıkları çamaşırları bile serdikleri gözleniyor. Kimi araç sahipleri bölgedeki bankların üzerinde yatıyor. Söz konusu bölge, Anakent Belediyesi'nin sulama tankerlerince adeta "bir kamp alanı gibi" kullanılıyor.

Parkta bulunan ışıklandırma sistemi de çalışmıyor. Bu durum geceleri karanlık içinde kalan parkın, güvenlik açısından daha da tehlikeli hale gelmesine neden oluyor. Gençlik Parkı'nın 28 aydır sözde yürütülen çalışmalarla kaderine terk edilmesi ve parkın sahipsiz kalması birçok güvenlik sorununa neden oluyor. Parkta, esrar satışının yapıldığı belirtiliyor. Başkentin bir zamanlar en önemli eğlence ve dinlence alanı olan Gençlik Parkı'nın bu haliyle 23 gün sonra açılışının yapılması olası görünmezken, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açılışı belli bir süre daha erteleyeceği tahmin ediliyor. Gençlik Parkı çalışmalarını eline yüzüne bulaştıran Anakent Belediyesi'nin, parkın açılışının 29 Ekim'e yetiştirememesine ilişkin ne gibi bir açıklamaya yapacağı ise merak konusu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aylardir-tek-bir-civi-bile-cakilmadi_56747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!