Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aylık Kirası 680 bin TL!

Ankara'nın yeni merkezi olarak adlandırılan Sögütözü'nde yeni yapılan 33 katlı bir kuleye taşınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın stopaj hariç aylık 680 bin lira kira verdiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Aylık Kirası 680 bin TL!

Son yıllarda kamuda yaygınlaşan ‘kiralık bina’ modasına son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da ayak uydurdu. Ankara’nın ‘yeni merkezi’ olarak adlandırılan Sögütözü’nde yeni yapılan 33 katlı bir kuleye taşınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın stopaj hariç aylık 680 bin lira kira verdiği ortaya çıktı. Radikal Gazetesi’nin haberine göre Bu rakam yıllık 8 milyon 160 bin liraya denk geliyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine yanıt veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2011 yılında çıkarılan kararname çerçevesinde birbirinden farklı genel müdürlük ve başkanlıkların bakanlık çatısı altında toplandığını, bunun için de tek bir yerleşkeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yeni hizmet binasına taşınmadan önce Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Denetim Hizmetleri Başkanlığı olmak üzere 5 farklı birimin ayrı ayrı kira verdiğini anlatan Şahin, Ankara’daki ana arterlere yakınlık nedeniyle Söğütözü Mahallesi’ndeki ikiz binanın bir bloğunun kiralandığını kaydetti. Şahin şöyle devam etti:“En son teknolojik ekipmanlarla donatılmış akıllı bina teknolojisine sahip, 33 kattan oluşan 37 bin 489 metrekare kapalı alana sahip binaya stopaj hariç aylık 680 bin lira kira ödemesi yapılmakta olup, binaya taşınmadan önceki 10 aylık süreçte herhangi bir kira ödemesi yapılmamıştır. Kira bedelinin yüzde 45 hissesi Bayraktar Kardeşler İnşaat Taahhüt Şirketine, yüzde 55 hissesi arsa sahibi Mustafa Aslan’a aittir. Mülk sahiplerince söz konusu kira bedeli üzerinden ayrıca gelir ve kurumlar vergisi ödenmekte olup binadaki tadilat, iç dizayn ve dekorasyon işleri mülk sahibi tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır. Halen bina 1.360 personele hizmet vermekte olup yeni personel alımlarıyla bu rakamın 1.500’e çıkması beklenmektedir.”

Kendi binamızı da yapıyoruz

Bakan Şahin, binanın teknik özellikleri, bulunduğu muhit, diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerince kiralanan binalar göz önüne alındığında kira bedelinin emsallerinden fazla olmadığını vurgulayarak, “Diğer taraftan bakanlığımızın kendi hizmet binası yapımı için projelendirme aşaması tamamlanmış olup ruhsat ve bina yapım süreci devam etmektedir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aylik-kirasi-680-bin-tl-_107634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!