Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayrıcalıklı İmar İzni!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Metropolitan Sağlık AŞ'nin Göztepe Kavşağı'ndaki 12 dönümlük arazisine "ayrıcalıklı imar izni" verdi. İzne, İBB Meclisi'nde sadece bir üye itiraz etti.

Milliyet Gazetesi
Ayrıcalıklı İmar İzni!

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Metropolitan Sağlık AŞ'nin Göztepe Kavşağı'ndaki 12 dönümlük arazisine "ayrıcalıklı imar izni" verdi. İBB Şehir Planlama Müdürlüğü'nün, "Plan geneline aykırı ve ayrıcalıklı, hesaplanamayan yapı yoğunluğu getirir" dediği izne, İBB Meclisi'nde sadece bir üye itiraz etti.

Metropolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri İnşaat Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 95'i, Koşuyolu'ndaki Medipol ve Yenibosna'daki Nisa Hastaneleri'nin sahibi olan Fahrettin Koca'ya ait. Koca, Nakşibendilerin bir kolu olan İskenderpaşa cemaatinin 2002 yılında kurduğu Sağduyu Partisi MKYK üyesi. İskenderpaşa cemaatinin ünlü lideri Esad Coşan'ın oğlu Nureddin Coşan da MKYK üyeleri arasında bulunuyor.

Planlama Müdürlüğü karşı çıktı
Metropolitan, imar planı için İBB'ye başvurarak; yüksekliği serbest, sayısı belli olmayan bodrum katları ve bodrum katları haricinde toplam 36 bin metrekarelik inşaat yapmak istediğini bildirdi. Teklif görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na gitti. İmar Komisyonu'na görüşünü bildiren İBB Şehir Planlama Müdürlüğü, şu tespitlerde bulundu:

"Söz konusu itiraz ve talep, plan bütünlüğünü bozucu, plan kararlarını değiştirici olduğundan uygun mütalaa edilmemekte olup ayrıca bodrum katlar için herhangi bir yapılaşma sınırlamasının olmadığı gibi, emsale de dahil olmaması nedeni ile hesaplanamayan bir yapı yoğunluğunun getirildiği görülmektedir."

Sadece 1 üye itiraz etti
Planlama Müdürlüğü'nün itirazına rağmen İBB Meclisi, 14 Haziran 2007'de planı bir değişiklik yaparak onayladı. Meclis'in yaptığı değişiklik, 1/5000 ölçekli, "Üsküdar Ünalan-Örnek-Esatpaşa Fetih Mahalleleri Nâzım İmar Planı ekleri"nin plana işlenmesiydi. Bu da Metropolitan'ın talebini sınırlandırdı. Bu kararla istediği inşaatı yapma hakkı elde edemeyen Metropolitan karara itiraz etti.

İtirazı geçen cuma günü görüşen Belediye Meclisi, oybirliği sayılabilecek bir kararla inşaat iznini kabul edildi. Teklife bir tek Arif Sağ'ın yeğeni CHP'li Hüseyin Sağ karşı oy verdi. Sağ, "Bir koyup en az 20 kazandılar" dedi.

'İstanbul için en yüksek değer'
Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 2. Başkanı Ali Rıza Nurhan, "İmar hakkının 3 emsal olması, 'Arsanın 3 katı inşaat yapılabilir' demektir. Bu İstanbul için öngörülen en yüksek inşaat değeridir" dedi.

Şehir Plancıları Odası Yazmanı Tayfun Kahraman da "Bölge planı bütününe aykırı bir plan yapılması herşeyden önce sağlıklı değil. Emsalin 3 olması, bodrum katların emsal dışı tutulması, yüksek bir yoğunluk demektir. Bölgeye çok yüksek bir yapılaşma getirildiği açık. O bölgede geçerli olan, emsal 2'yi geçmemesidir" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayricalikli-imar-izni_57804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!