Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Aytaç Durak'a Şok!

Aytaç Durak Açığa Alındı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hakkındaki "yolsuzluk" iddiaları nedeniyle soruşturma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı açığa aldı. Aytaç Durak ise karara tepkili, "Burası dağ başı değil, muz cumhuriyeti değil, padişahlık ve krallıkla idare edilmiyoruz" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak hakkındaki iddiaları

CNN Türk
Aytaç Durak Açığa Alındı

br />
"Bir kaç gün sonra koltuğumda oturacağım"

Aytaç Durak yaptığı başka bir açıklamada ise "Yine her zamanki iftiralarla karşı karşıyayım. Hukuk üstün gelecektir. Birkaç gün sonra yeniden koltuğa oturacağım, şüpheniz olmasın" dedi. Durak, ASKİ Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen Sofulu Bucak Deresi ıslah çalışmaları dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Durak, törene "temel atma" niyeti ile geldiğini, ancak İçişleri Bakanlığı kararı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevden uzaklaştırıldığını açıklamak durumunda kaldığını söyledi.

Durak, Adana'da yıllardır müteahhitlik yaptığını, belediye başkanlığı görevine seçilerek uzun yıllar hizmet verdiğini, hakkında her zaman iftiralar atıldığını ifade ederek, "Yine her zamanki iftiralarla karşı karşıyayım. Hukuk üstün gelecektir. Birkaç gün sonra yeniden koltuğa oturacağım, şüpheniz olmasın" diye konuştu.

Seçimlerin ardından "yenilgiyi hazmedemeyenlerin" üzerine geldiklerini, bazı kesimlerin "şaibeli başkan" iddialarını ortaya attıklarını savunan Durak, "Hakkımda hiç kimse yolsuzluk yaptı, hırsızlık yaptı, rüşvet yedi, rüşvet istedi, demedi. Bana 'aklan' diyenlere soruyorum, ben kara mıyım ki aklanayım. Ortada suç yok, suçlu yok, ama siyasilerin hazımsızlığı var. Burası dağ başı değil, muz cumhuriyeti değil. Hukukun üstünlüğü yok mu, kanunumuz yok mu? Bir suç varsa belediye başkanı görevden uzlaştırılabilir. Ama ortada suç yok. Göreve geldiğimden bu yana belediyede müfettiş eksik olmadı, suç olsaydı bunu açığa çıkaramazlar mıydı?" dedi.

Durak'ın görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evine oğlu Gökhan Durak ve eski Adana milletvekili kardeşi Veli Andaç Durak, yakınları ile bazı belediye üst düzey yöneticileri gelmişlerdi.

Ömer Çelik'ten Durak'ı kızdıracak sözler...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Aytaç Durak'ın "organize biçimde tertiplere giriştiğini" öne sürdü. Ömer Çelik yazılı açıklamasında, görevden alınan Aytaç Durak'ın "iddiaların ortaya dökülmesinden bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet, AK Parti ve şahsı hakkında yaptığı açıklamaların hiçbir değerinin bulunmadığını " bunların "yalan ve geçersiz" olduğunu bildirdi.

Aytaç Durak'ın "gereken karşılığı siyaset ve hukuk zeminlerinde göreceğini" vurgulayan Çelik, "Şahsımla ilgili yalan açıklamaları ekibi, bazı bürokratları ve bazı aile üyeleri ile beraber organize biçiminde giriştiği tertipler duvara çarpacaktır. Durak, hak ettiği karşılığı siyasi ve hukuki zeminlerde alacaktır. Aytaç Durak adlı şahsın açıklamalarının tek yararı, Adana Büyükşehir Belediyesinin nasıl bir vahim kişilik tarafından yönetildiğinin göstermesidir" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/aytac-durak-aciga-alindi_77993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!