Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayvalıdere Yağmursuyu Tüneli’nin Kazı Çalışmaları Tamamlandı

İBB, Eylül 2019’da başlatılan Bayrampaşa, Esenler, Güngören, Zeytinburnu ve Fatih‘te yaşanan su baskınlarına son verecek Ayvalıdere Yağmursuyu Tüneli’nin kazı çalışmalarını tamamladı.

yapi.com.tr
Ayvalıdere Yağmursuyu Tüneli’nin Kazı Çalışmaları Tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ayvalıdere Yağmursuyu Tüneli'nin kazı çalışmalarının tamamlanması nedeniyle tören düzenledi. 4 bin 652 metre uzunluğunda ve 4 metre çapındaki tünelle, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Esenler, Güngören ve Fatih ilçelerindeki 16 kritik bölge, su baskını riskinden kurtulacak.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Esenler Otogarı ile Haliç arasında inşa edilen yağmur suyu tüneli ile bölgedeki yağmur suyu hatlarıyla atık su hatları birbirinden ayrılacak. Ayvalıdere ve Likos havzalarındaki yağmur suları Haliç'e aktarılacak.

İSKİ'ye maliyeti 121 milyon TL
Törenin açılışı konuşmasını yapan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, 14 Eylül 2019'da başlayan çalışmaların 18 ayda tamamlandığını ve 121 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  pandemi döneminin yaşandığı zor zamanlarda İBB'nin kentin altyapısına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “900 milyon TL'lik yatırımla 98 noktada, İstanbul'un kronik sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Artık çağdışı, İstanbul’un rahatını, huzurunu kaçıran bu görüntüleri inşallah bir daha yaşamayacağız.” dedi.

Ekim’de hizmete girecek
Tesisin, bu yıl ekim ayında hizmete gireceğini açıklayan İmamoğlu “Proje tamamlandığında, bu bahsedilen alanlarda hem aşırı su baskınları hem de sel gibi ortamlarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumuş olacağız.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayvalidere-yagmursuyu-tunelinin-kazi-calismalari-tamamlandi_185310.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!