Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Az Hasarlı Binasına Yıkım Kararı Verilen Depremzedeler Tepkili

Hatay’daki Cebrail Mahallesi’nde az hasarlı raporu verilen binaların bir bölümünün rezerv alanı içinde kaldığı ve yıkım kararı verildiği belirtildi. Yurttaşlar “Başka mahallelerde hasar yok mu? Çifte standart var.” diye konuştu.

yapi.com.tr
Az Hasarlı Binasına Yıkım Kararı Verilen Depremzedeler Tepkili (Fotoğraf: BirGün)

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Cebrail Mahallesi’nde depremin ardından “az hasarlı” raporu verilen konutların bir bölümüne yıkım kararı verildi. İddiaya göre, yıkım kararı verilen evlerin rezerv alan içerisinde oldukları belirtildi. Bölge sakinlerinin ifadelerine göre, yıkım kararı verilen konutların karşılığında yapılacak yeni konutların hangi konumda olacağı ve hak sahiplerine geri ödeme yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa ne kadara olacağı da belirtilmedi. Karara, rezerv alan içerisinde yer alan parsellerdeki hak sahipleri tepki gösterdi.

BirGün’den Oğulcan Aydın’ın haberine göre; bölge sakinlerinden Salih Balsever, “Bizi borçlandıracaklar, burada bir hukuksuzluk örneği var, kime güveneceğimizi şaşırdık.” dedi. Yetkililerden denetim raporlarını talep ettiklerinde "Size vermeyiz" denildiğini öne süren Balsever, şunları anlattı: “Arsa sağlam dedikten sonra kanıt almak için geldiler, kabul etmedik. Yönetmeliğin değiştiğini söylediler ve gerekirse polis zoru ile geleceklerini söylediler. Kolonlarda yaptıkları çalışmalarla evi kullanılmaz hale getirdiler. Hiçbir gerekçe göstermeden yıkım kararı çıkardılar. Detaylı bir rapor sunmadılar. Bir oyun dönüyor. Hukuki süreci başlattık, mahkeme heyeti gelip inceleme yapacak. Yıkıldığı takdirde borçlandırılacağız. Yıkıp parayla satacaklar. Kanıta dahi ihtiyaç duymuyorlar. Bugün bir ev sahibi olmak çok zor. Evi yıktıktan sonra nerede ve hangi koşullarda verileceğini söylemiyorlar.”

Yıkımda çifte standart
"Alın terimiz değersizleştiriliyor, parselimiz ucuza kapatılmaya çalışılıyor" diyen M.İ. ise şunları aktardı: “Depremden sonra binamızın az hasarlı olduğu, tadilat yaptırdığımız takdirde oturabileceğimiz söylendi. Çoğu insan tadilatını yaptırdı, oturmaya devam etti. Ancak geldiğimiz noktada birçok alan rezerv alan ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar bakılacağı söylendi. Kolonlar kazınıyor. Birçok bina hakkında riskli raporu verdiler. Burası değerli bir muhit. 30 yıllık emeğimiz var. Yıkılacak apartmanda kardeşlerimle birlikte 6-7 dairem var. 10 milyon liralık bir zarara uğratılacağız. Mağdur ediliyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/az-hasarli-binasina-yikim-karari-verilen-depremzedeler-tepkili_202088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!