Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahçelievler İçin Büyük Referandum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkent’in en popüler caddesi Bahçelievler 7. Cadde’nin trafiğe kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili referandum yapılacağını ve buna bölge halkının kararı vereceğini açıkladı. Çankaya Belediye Meclisi’nde geçen ay alınan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek olan Bahçelievler 7. Cadde ve Tunalı

Hürriyet Gazetesi
Bahçelievler İçin Büyük Referandum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkent’in en popüler caddesi Bahçelievler 7. Cadde’nin trafiğe kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili referandum yapılacağını ve buna bölge halkının kararı vereceğini açıkladı. Çankaya Belediye Meclisi’nde geçen ay alınan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek olan Bahçelievler 7. Cadde ve Tunalı Hilmi Caddesi’nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili kararı değerlendiren Gökçek, "7. Caddeyi trafiğe kapatmak benim projemdi. İzmir Caddesi’ni trafiğe kapattığımız dönem 7. Cadde esnafına da sormuştuk onlar istememişti. Şimdi Meclis’e yeni bir teklif getireceğiz. Caddenin trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına halk ve esnaf karar verecek" dedi.

Referandum aracıyla bölge halkına 7. Cadde’yi soracaklarını belirten Gökçek şunları söyledi:

"Bahçelievler’i yaya bölgesi yapmak benim projemdi. Bu projenin mültivizyonu da var ve onu Meclis’te göstereceğim. Bahçelievler benim her zaman trafiğe kapatılmasını arzu ettiğim bir yerdi.

İzmir Caddesi’ni trafiğe kapatmak istediğimiz dönem 7. Cadde’yi de kapatmak istedik. İzmir Caddesi esnafı bölgenin trafiğe kapatılmasını istedi ve caddeyi bugünkü mükemmel haline getirdik. Ama o dönem Bahçelievler esnafı kapatmayı istemedi ve ben de ‘Düzenlemeyi sizin için yapıyorum, istemiyorsanız yapmam’ diyerek askıya aldım.

Meclis’e referandum teklifi

Şimdi Meclis’e yeni bir teklif getiriyorum. 7. caddedeki esnafın ve vatandaşların katılacağı bir anket yapacağız. İsim tespiti yaptıktan sonra birer tane oy pusulası olacak ve anket arabasıyla bir Pazar günü referandum yapacağız. Dükkanların oylarını ayrı, apartman sakinlerinin oylarını ayrı olacak. Bir demokratik açılım yaparak anketlerle konuya karar vereceğiz ve vatandaş ne derse o olacak. Konunun Çankaya Belediye Meclisi’yle bir alakası yoktur. Tamamen Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıdır ve Meclisimiz de vatandaşın kararına uyacaktır diye düşünüyorum."

Tunalı kapatılamaz

Çankaya Belediye Meclisi’nde alınan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Tunalı Hilmi Caddesi’nin ise trafiğe kapatılma imkanının bulunmadığını belirten Gökçek, "7. cadde trafik yükü olan bir cadde değil. Ama Tunalı’nın yaya bölgesi olması mümkün değil. Orası Ankara’nın ana trafik akslarından biri. Öyle bir öneri bizim Meclis’imizden geçmez. Ankara’nın değişik yerlerinde yaya bölgesi uygulamasının yapılmasının çok arzu ediyorum ama müsait olan yerlere yapmak son derece önemli" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcelievler-icin-buyuk-referandum_72133.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!