Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahçeşehir Göleti Bölgesindeki İnşaatın Ruhsatları İptal

Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi. Davanın avukatı Cenk Söbe, bugünden sonra gölette yapılacak her türlü inşaat faaliyetinin kaçak olacağına dikkat çekerek "Gölet inşaatını derhal durdurun” çağrısı yaptı.

yapi.com.tr
Bahçeşehir Göleti Bölgesindeki İnşaatın Ruhsatları İptal

Mülkiyeti Başakşehir Belediyesi'ne ait olan, imar planlarında “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” alanında kalan parsellerin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için belediye meclisinde 6 Mart 2015 tarihinde alınan karar ile belediye başkanına yetki verildi. Bu karar kapsamında 22 Nisan 2015 tarihinde ihale yapıldı. 103 milyon liralık ihaleyi Atmaca Gayrimenkul aldı. Gölet bölgesini yapılaşmaya açan inşaatlar için de 26 Şubat 2016 tarihinde inşaat ruhsatı verildi. Göleti betonlaştıran projeye karşı birçok dava açıldı. Davalarda alınan iptal kararlarına rağmen inşaat devam etti. Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, en son karar da İstanbul 12. İdare Mahkemesi tarafından 26 Aralık 2018 tarihinde verildi. Oy birliği ile inşaatlar için düzenlenen ruhsatlar iptal edildi.

Ruhsatları Dayanağı Olan İşlemler de İptal Edildi
Mahkeme kararında, daha önce ihalenin iptali için açılan davada Danıştay 13. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı kaydedildi. Henüz kesinleşmemiş ve hatta yargı kararı ile yürütmesinin durdurulmasına karar verilen ihale işlemine dayanılarak düzenlenen ruhsatların hukuka ve usule uyarlık taşımadığına vurgu yapıldı. Ayrıca davaya konu taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliğinin de yargı kararları ile iptal edildiği hatırlatıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcesehir-goleti-bolgesindeki-insaatin-ruhsatlari-iptal_171170.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!