Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahçeşehir Projesi TMSF’yi Bekliyor

Maliyet-kar esasına dayalı sözleşmeler nedeniyle yıllardır Emlak Bankası yoluyla kamuyu milyonlarca dolar zarar ettiren Bahçeşehir Projesi’ndek

Hürriyet
Bahçeşehir Projesi TMSF’yi Bekliyor

aliyet-kar esasına dayalı sözleşmeler nedeniyle yıllardır Emlak Bankası yoluyla kamuyu milyonlarca dolar zarar ettiren Bahçeşehir Projesi’ndeki ortaklığı, MESA-NUROL-SÜZER grupları ile anlaşarak bitiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu sefer TMSF engeline takıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Süzer Grubunun borçları nedeniyle arsalar üzerindeki hacizi kaldırmayınca, TOKİ 7 aydır proje başlatamadı. TOKİ, Emlakbank döneminde yapılan ‘maliyet+kar’ esasına dayalı sözleşmeler nedeniyle geçen yıl Haziran itibariyle 360 milyon dolar kamu zararı oluştuğu ifade edilen İstanbul-Bahçeşehir Projesi’nde, ortak arsa sahibi firmalar MESA-NUROL-SÜZER ile uzlaşma sağlayarak, Nisan ayında ortaklığı bitirdi. TOKİ ile arsa ortakları olan ZER İnşaat ve Taahhhüt A.Ş (Dolmabahçe Turizm AŞ-Süzer Grubu), MESA Mesken Sanayi A.Ş ve Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş arasında imzalanan uzlaşma protokolü, 19 Nisan’da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.

Söz konusu arsa üzerinde 500 trilyon-1 katrilyon liralık gelir paylaşımı esasına dayalı rant projesi uygulamak için hazırlık yapan TOKİ, TMSF’nin, Süzer Grubu’nun Kentbank’a borcunun tahsili için Bahçeşehir’deki arsalar üzerinde haciz kararı aldırması üzerine, uygulamaya geçemedi. TOKİ, TMSF’ye başvurarak, TOKİ’ye bırakılan arsa ve diğer gayrimenkuller üzerindeki hacizlerin kaldırılmasını istedi. TOKİ’ye bırakılan arsa ve gayrimenkullerin değerinin daha yüksek olduğu gerekçesi ile TMSF ilk aşamada haczin kaldırılmasına yanaşmadı.

Yaklaşık 7 ay süren görüşmeler sonunda TMSF’nin, Bahçeşehir’de TOKİ’ye bırakılan arsa ve gayrimenkuller üzerindeki haczi kaldırma konusuna ‘olumlu bakma aşamasına’ geldiği belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcesehir-projesi-tmsfyi-bekliyor_20430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!