Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bahçeşehir'de Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

İstanbul Bahçeşehir Gölet’te yapılan inşaat çalışmaları ile ilgili yeni bir karar çıktı. Başakşehir Belediyesi’nin yaptığı ihale ile yapılaşmaya açılan alanda yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

yapi.com.tr
Bahçeşehir'de Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Geçen yıl imar planları için dava açıldığını ve bu davanın kazanıldığını söyleyen Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri Platformu Avukatı Cenk Söbe, “Bizim gölette yapılan inşaata karşı açtığımız 3 dava vardı. Önce imar planına iptal davası açtık ve kazandık. Sonra belediye başkanının satış yetkisinin iptali için dava açtık. Bunu yerel mahkemede kaybettik ancak Danıştay bizi haklı buldu. Üçüncü dava ise ihale ve satışın iptali içindi. Yerel mahkemede kaybettik. Ancak Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar şubat ayında çıktı ama henüz Başakşehir Belediyesi’ne ulaşmadı. Karar ulaşınca inşaatın durması gerek” dedi.

Bahçeşehir’de gölet çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan 2015’de Resmi Gazete’de ilanla duyuruldu. İhaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazanmıştı. Söz konusu alanda inşaat çalışmaları sürüyor. 11 bin metrekare inşaat yapma izni olan firma 6 metreyi geçmeyen dükkanlar yapacağını açıklamıştı.

Başakşehir Belediyesinden konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: “Başakşehir Belediyesi, haberde konu edilen alanı satın alarak kamulaştırmıştı. Habere konu alanın imar planı da 1990 yılında yapılmıştır ve planın öngördüğü yüzde 5’lik bir imar dışında herhangi bir plan söz konusu değildir. Bahçeşehir'de bulunan bu alan, Başakşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla, derenin ıslah edilmesi, park ve rekreasyon alanının düzenlenmesi karşılığında ihale edilmişti. Habere konu olan proje, mevcut Bahçeşehir Göleti ile alakalı değildir. Gölet’in alt kısmındaki atıl ve metruk alandır. Projede zaten belediyemizce kamulaştırılan bu alanın düzenlenerek 'Bahçeşehir Göleti'nin büyütülmesinden ibarettir. Danıştay'ın kararında Gölet Projesi'nin iptali söz konusu değildir. Çalışma yapılan alanlarla ilgili olarak daha önce açılan davada Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştuk. Danıştay verdiği bu kararda ise, bu alanlarla ilgili “Yetkilerin düzenlenmesi” kararı vermiştir. Bu durumda konu tekrar Bölge İdare Mahkemesi tarafından ele alınacaktır. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararına göre süreç devam edecektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcesehirde-yurutmeyi-durdurma-karari-cikti_158455.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!